Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Február 16. 07:19, szombat | Helyi
Forrás: mti

Magyarság-oktatás

Magyarság-oktatás

A Határtalanul! pályázatokra felkészítő nyílt napokat tartanak

A Határtalanul! pályázatokra felkészítő nyílt napokat tart a Bethlen Gábor Alapkezelő február 28-án és március 1-jén a fővárosi Magyarság Házában. A köznevelési intézmények jelentkezését február 22-éig várják.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a nyílt napok célja, hogy az érdeklődő intézmények megismerkedhessenek a Határtalanul! program lehetőségeivel, és minél teljesebb információhoz juthassanak a pályázati felhívásokkal és az elbírálási rendszer sajátosságaival, valamint a pályázatírással kapcsolatban.

Mint felidézték, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. az előző héten ismét meghirdette a 2013-2014-es tanévre vonatkozó Határtalanul! programját. Ennek keretében magyarországi köznevelési intézmények pályázhatnak külhoni tanulmányi kirándulások, együttműködések megvalósítására. Az országos program egyik célkitűzése, hogy hasonló korú külhoni és magyarországi fiatalok találkozását segítse elő. A felhívások keretében általános iskolás, gimnazista, valamint szakképzős diákok juthatnak el Erdély, Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja, valamint Horvátország és Muravidék magyarlakta területeire.

Kitértek arra is, hogy 2012-ben - az előző évhez képest az érdeklődés 20 százalékos növekedése mellett - 314 település általános és középiskolája pályázott kirándulási programtervekkel, külhoni magyar iskolákkal való szakmai együttműködési elképzelésekkel. Az elmúlt évben mintegy 17 ezer diák határon túli tanulmányi kirándulásait és együttműködéseit támogatta az alapkezelő.

A Határtalanul! nyílt napok helyszíne a Magyarság Háza (I., Szentháromság tér 6.) lesz, jelentkezni a BGA Zrt. honlapján (www.bgazrt.hu) a vonatkozó űrlap kitöltésével lehet.

Címkék: helyi, oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.