Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2020. Október 29. 17:26, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Majdnem évadzáró a Hungaroringen

Majdnem évadzáró a Hungaroringen

A COVID járványhelyzet miatt 2020-ban az évad végére csúszott az LAPTIMING Kupa a Hungaroringen.

Az MNASZ Autós Gyorsasági OB és az FIA CEZ Zone Trophy, már hosszú évek óta hagyományos évadnyitó futamaként rendezi ezt meg.

A magyar bajnoki évadzáró fordulójához hagyományosan ezúttal is három bajnoki futamot kellett teljesíteniük a magyar bajnoki értékelés résztvevőinek. Így köztük a Gender Racing Team két fiatal versenyzőjének is, akik első formula autós évükben végül különböző technikával, de hasonlóan eredményesen teljesítették a versenyévadot. Míg a Berta Benjámint végig a Gender Racing új Abarth F4-es versenyautójával küzdötte végig a szezont addig másik versenyzőjük Oliver Michl egy horvátországi törés után nyergelt át a kicsit erősebb Formula Renault 2.0-ra mely sok nagyszerű győzelmet és bajnoki címet szállított már a csapat számára a korábbi években. A hazai és a két nemzetközi értékelésben is végig szorgosan gyűjtögették a pontokat meggyőző előnyt felhalmozva a bajnoki tabellán a saját kategóriájukban.

Az első időmérő és az első futam még száraz körülmények között zajlott. Az első futam rajtjánál egy a rajtrácson pont Olivér Michl előtt kigyulladó versenyautó borzolta a kedélyeket így a kis késedelmet szenvedett rajtnál Oliver a harmadik pozícióba zárkózhatott fel. Majd hiába az ellenfelek erősebb F3-as gépei a GRT-s versenyző tovább növelte a nyomást a második helyezettre és egy alkalmas pillanatban át tudta venni a második helyet és meg is őrizte azt a leintésig. Berta Beni is hozta a szokásos forgatókönyvet. Egy jó rajtot véve ismét szerzett egy két pozíciót a startnál majd aztán az erősebb versenygépekkel rendelkező ellenfelek felmorzsolták a kis előnyét, de ami a lényeg, hogy az F4-es kategóriában magabiztosan hozta ismét a győzelmet.

A második futamban egyel szorosabbra sikeredett a küzdelem, amit még az is tetézett, hogy az a futam már vizes pályán zajlott jóval mostohább körülmények között. Olivér itt is megőrizte a dobogós helyet, a harmadik helyen célba érkezve. Berta Beni is hozta a kategóriagyőzelmet ismét az F4-ben és a dobogót a magyar bajnoki értékelésben.

A harmadik futam egy kicsit kurtára sikeredett mivel az már csak a hazai bajnoki értékelésbe számított bele, ráadásul egy adminisztratív anomália miatt Berta Beni nem tudott ezen rajthoz állni, így Olivérnek csak egy amolyan levezető körözgetés maradt az utolsó futam programjául.

Ezzel viszont még nem teljesen zárult le a Gender Racing 2020-as évada. Mert ha a járványhelyzet is úgy engedi, akkor még az osztrák Drexler Formel Cup utolsó versenyhétvégéjén Monzában november elején még pályára léphet a csapat idén utoljára, hogy ebben a versenysorozatban is bebiztosíthassák a fiuk a kategória bajnoki címeket.

A csapatfőnök, Gender Tamás a hétvégén, két fronton is helyt kellett álljon mivel fia a kecskeméti gokart pályán harcolt a bajnoki dobogóért, míg forma autós fogadott fiai itt a Hungaroringen küzdöttek a győzelemért. „ Egy nagyon feszített hétvégén vagyunk túl, hiszen két helyszínen is helyt kellett állnunk Kecskeméten a Gokart OB-n és a Hungaroringen is. A Hungaroringen az évadzáró szokás szerint komolyabb kihívás, hiszen itt három bajnoki futamot kellett teljesíteni a hétvégén. Ugyan elvileg még nincs vége teljesen a szezonunknak, de azért örömmel készítünk egy kis számvetést erről a cseppet sem könnyű évről. Ebben több különleges kihívás is volt, hiszen idén két a gokartból érkező fiatal versenyzővel és egy új kategóriában az F4-ben próbáltunk szerencsét. Mindkét versenyzőnk korához képest komoly eltökéltséggel és sport iránti elszántsággal fogott az autós pályafutásába, és a csapattal nagyszerűen együttműködve kezdett bele a munkába! Jöttek is szépen sorban az eredmények és a tapasztalatok a versenyek előre haladtával. Mindketten nagyfokú érettségről tettek tanúbizonyságot és nagyon büszke vagyok rá, hogy már az első évükben ez ilyen nagyszerű eredményekkel is párosult. Remélem, hogy a jövőben hosszú éveken keresztül dolgozhatunk majd tovább a fiukkal és szerencsét próbálhatunk majd még több még rangosabb külföldi versenysorozatban és helyszínen is!”

Olivér Michl a hétvégén végig az élmezőnyben autózott: „Nagyon elégedett vagyok a hétvégével. A csapat hibátlan munkát végzett és én is a maximumot nyújtottam ezért különböző nehéz időjárási körülmények között is mindig a dobogón állhattunk. A bajnoki címeknek is nagyon örülök, mert hát rengeteg munka és nehéz pillanat is áll mögötte. Jó hétvége volt és remélem úgy alakul a vírus helyzet, hogy lehessen a versenyezni a közeljövőben még a Drexler Kupa utolsó olasz fordulóján is.”Berta Benjámin szokás szerint ismét uralta az F4-es kategóriát és az erősebb autók között is jól teljesített: „A Brno-i versenyt követően hat hét felkészülési időm volt a Hungaroring-i záró versenyhétvégére. Ezekben a hetekben zajló edzésekben fontos szerepet játszott a Fit4race csapata, az új gokart csapat és az új gokart a KZ2, mely sokat segített a szinten tartásban. Nagyon vártam már a verseny hétvégét, ami várakozáson alul sikerült. Kevés edzés volt és az autó beállítását sem szárazon sem vizes körülmények között sem találtuk meg. Három versenyből kettőt a kategóriámból sikerült megnyerni, de sajnos a harmadik versenyfutamon nem engedtek rajthoz állni. Az eddigi információk szerint a versenyigazgató és a versenytitkár az MNASZ hazai bajnoki alapkiírásában most fellelt adminisztratív elírási hiba miatt a nem engedett rajthoz állni az utolsó futamon. Ezt ott a helyszínen megtapasztalni nagyon megviselt. Természetesen a történteket nem hagyjuk annyiban, az utolsó versennyel kapcsolatban a szakág és a szövetség vezetése felé fordulunk valamilyen jogorvoslatért. Összességében jobbra számítottam volna. Remélem nem ilyen rossz élménnyel ér véget ez az év, hanem a járványhelyzet engedi, hogy még részt vegyünk a Drexler Formel Cup utolsó olasz hétvégéjén!”

Címkék: autósport, Hungaroring

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Sport

Magyar-bolgár - Motivált, becsvágyó csapatot ígér a vendég szakvezető

Mladen Krstajic szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2023. Március 26. 09:47, vasárnap | Sport

Atlétikai VB: Pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.

2023. Március 25. 15:58, szombat | Sport

Lőw Zsolt követi Tuchelt a Bayern Münchenhez

A Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel vezetőedző egyik másodedzője.

2023. Március 24. 07:02, péntek | Sport

Győzelemmel hangolt az EB selejtezőre a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.