Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Június 06. 13:50, csütörtök | Helyi

Maradjon lendületben Sopron!

Maradjon lendületben Sopron!

Megépült az M85, megújult a Lőver uszoda, a Lenck-villa, a piac, számos bölcsőde, óvoda és iskola. És még megannyi fejlesztés valósult meg Sopronban, és remélhetőleg ez a munka tovább folytatódik a jövőben is.

Az említett fejlesztések ráadásul egy olyan időszakban valósultak meg, amikor számos kihívás nehezítette a soproniak mindennapjait és az önkormányzatot is, gondoljunk például a világjárványra, az orosz-ukrán háborúra és a szankciós politikai kedvezőtlen gazdasági hatásaira. Mindezen nehézségek mellett városunk nagyot lépett előre az elmúlt 5 esztendőben.

„Az elmúlt időszakban bizonyítottuk, hogy közös munkával nagy dolgokra vagyunk képesek, hiszen Sopron fejlődése a kihívások idején is lendületben maradt.” – emelte ki dr. Farkas Ciprián polgármester a Lendületben című kiadványban.

A városvezetés kiemelt célja, hogy megerősítse a helyi gazdaságot és a soproni vállalkozásokat. Ennek elérése érdekében épült meg az M85, az új inkubátorház és az új ipari park területe. A munka továbbra sem ért véget, hiszen épül az országhatárig az M85-ös gyorsforgalmi út újabb szakasza.

Sopronban nagy figyelmet fordítanak az út- és járdafelújításokra, a közlekedési fejlesztésekre is. 2019 óta több mint 100 utcát újítottak fel, az Árpád utcai parkolóháznak és a bővítéseknek köszönhetően további 890 parkolóval bővült Sopron. Séta- és kerékpárutakat hoztak létre a Lőverekben, erdei játszótereket és kilátokat újítottak fel, továbbá kormányzati támogatásból megépült a Muckon az Erdő Háza, ami rendkívül népszerű a családok körében.

Mindezek mellett a város zöldterületeinek, parkjainak megújulása is folyamatosan zajlott. Új park létesült a Koronázódombon és teljesen megújult a Washington park, a Paprét, a Szélmalom tér és városszerte még számos zöldterület.

Az országos szinten egyedülálló Rendészeti Integrált Központ megépítésével korszerű körülmények között dolgozhatnak a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem munkatársai. Városszerte telepítettek térfigyelő kamerákat, sebességmérőket, illetve korszerű gyalogos-átkelőhelyeket a soproniak biztonsága érdekében.

De a biztonságunk megőrzése mellett az egészségünk óvása is kiemelkedően fontos. Ennek érdekében pedig megújult a Lenkey utcai egészségház, valamint folyamatos fejlesztéseket eszközöltek a Soproni Gyógyközpontban is. Tovább fejlesztették a mentőállomást, valamint városunkban is elérhető az idős emberek védelmét biztosító Gondosóra program.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 11:37, szerda | Helyi

Elkezdődött az iskolaszezon

Elérkezett a szeptember és a diákok is elindultak az iskolába. Az első és második osztályos kisiskolások ingyenes tanszercsomaggal, a Soproni Egyetemen pedig számos fejlesztéssel és rekordszámú hallgatóval indították az idei tanévet.

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 14. 13:34, szerda | Helyi

Magyar sikerek a 2024-es párizsi olimpián

Összesen 19 éremmel tértek haza a magyar sportolók a párizsi nyári olimpiáról. Hazánkat 20 sportágban 178 sportoló képviselte, akik egytől-egyig remekül szerepeltek az olimpiai játékokon.

2024. Augusztus 08. 13:42, csütörtök | Helyi

Ingyenes tanszerekkel támogatják a kisiskolásokat

A soproni városvezetés idén is ingyenes tanszercsomagot biztosít minden első és második osztályos soproni diákot.