Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Szeptember 10. 12:06, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Másfél milliárd forintból korszerűsítette soproni transzformátor állomását a GYSEV Zrt.

Másfél milliárd forintból korszerűsítette soproni transzformátor állomását a GYSEV Zrt.

Másfél milliárd forintból korszerűsítette a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) a legrégebben üzemelő, soproni transzformátor állomását; a fejlesztéssel több vonat áramellátását is biztosítani tudják.

A 2014 júniusában kezdődött, az Európai Unió támogatásával megvalósult fejlesztéssel javul a Győr és Szombathely felé közlekedő vonatok áramellátása, amelyet részben ez a transzformátor állomás lát el, emellett a másfélszeresére növelt teljesítménnyel egy esetleges járatbővítést is ki tud szolgálni - mondta.
A Sopron-Nyugat vontatási transzformátor állomás közel 170 kilométernyi vasúti szakaszon biztosítja a felsővezeték vontatási villamos energiáját. Az érintett szakaszokon naponta mintegy 200 személy-és tehervonat közlekedik.
A fejlesztéssel a vasúttársaság hosszú távon, mintegy harminc évre előre tudja biztosítani a vontatási energia ellátást.
A transzformátor állomást az MVM OVIT Zrt. korszerűsítette. A munkálatok részeként egy új kapcsoló és irányítástechnikai berendezéseket tartalmazó kezelő konténert építettek, amely több mint 14 méter hosszú, öt méter széles, négy méter magas és 13 tonna súlyú. Ezt méretei miatt három darabban szállították a helyszínre, ahol daru segítségével szerelték össze.
Emellett a vontatási transzformátor állomásban digitális távmegfigyelésre alkalmas védelmi és irányítástechnikai berendezéseket is telepítettek, amelyeket a helyi felsővezetési energia távvezérlő központba integráltak.
A korszerűsítés nem okozott fennakadást a vonatok közlekedésében.

Címkék: eu, fejlesztés, GYSEV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.