Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 03. 15:07, péntek | Belföld
Forrás: MTI

MÁV-csoport: fél év alatt több mint hárommillió vármegye- és országbérletet értékesítettek

MÁV-csoport: fél év alatt több mint hárommillió vármegye- és országbérletet értékesítettek

Fél év alatt több mint hárommillió vármegye- és országbérletet értékesítettek a közlekedési szolgáltatók a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járataira - közölte a MÁV Zrt.

A közleményben azt írták, hogy a kormány által áprilisban bevezetett kedvezményes áru vármegye- és országbérletek kezdettől fogva kiemelkedően népszerűek az utasok körében.

Az új bérlettípus már az első hónapokban megváltoztatta a jegy- és bérletváltási szokásokat, "népszerűbbé tette a környezetbarát közösségi közlekedést, az utazási kedv is jól érzékelhetően nőtt" - közölte a MÁV. A teljes értékesítés mostanra meghaladta a hárommilliót, ezen belül országbérletekből több mint egymilliót vettek az utasok.

Vármegyebérletből a legtöbbet, több mint félmilliót, Pest vármegyére váltották ezidáig. A második legtöbb vármegyebérletet, 160 ezret Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére váltották, ezt követi Győr-Moson-Sopron vármegye 125 ezerrel. Meghaladta a 100 ezer darabot a Hajdú-Bihar vármegyei változat is.

A tájékoztatás szerint az új konstrukció a diákok körében a legnépszerűbb: a tavalyi azonos időszakhoz képest idén májustól szeptemberig havi legalább száz-, de akár kétszázezerrel is több diák váltott bérletet. A dolgozó bérletekből is hónapról hónapra többet vásároltak az utasok, mint az előző év azonos időszakában.

A vármegye- és országbérletek egyharmadát a Volánbusz pénztáraiban váltották az utasok, a vásárlók ötöde MÁV applikációval vásárolta meg azt - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk