Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Június 16. 08:51, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs

Megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs

A következő hetek döntései arról szólnak, hogy Európa legsikeresebb oltási kampányával szerzett előnyünket hogyan váltsuk „aprópénzre"

- jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter azt követően, hogy kedden Budapesten megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs.

Ugyanis az idén el kell érnünk az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, annak érdekében, hogy támogatást tudjunk adni a terhek jelentős részét viselő magyar családoknak a személyi jövedelemadójuk visszatérítésével - közölte az MTI-hez eljuttatott videóüzenetében Szijjártó Péter.

A politikus úgy vélekedett, hogy a sikeres oltási kampánnyal komoly versenyelőnyre tettünk szert, de a versenyt még nem nyertük meg.



Márpedig - folytatta - a járvány utáni új világgazdasági korban hatalmas vetélkedés indul meg az országok között a gyártási és szolgáltatási kapacitásokért, a tőkéért, a képzett munkaerőért, illetve verseny az adórendszerek között.

Hangsúlyozta: az eddigi sikereinket a gyors döntéseknek köszönhetjük és ezt az előnyünket most is szeretnénk kihasználni. Ebben a helyzetben a következő hetekben számos olyan javaslattal fog a kormányzat előállni, amelyek javítani kívánják a magyar vállalkozások működési környezetét és lehetővé teszik, hogy Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesévé váljon - sorolta.

Minél több beruházás érkezzen Magyarországra, ezek a fejlesztések a magyar embereknek nyújtsanak megélhetést és folyamatosan növeljék a magyar gazdaság hozzáadott értékét és technológiai színvonalát - mondta Szijjártó Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során