Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2012. Január 05. 07:25, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu

Megbánás Verrasztó-módra

Megbánás Verrasztó-módra

A Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága kilenc hónapra eltiltotta az úszással kapcsolatos minden sporttevékenységtől Verrasztó Dávidot, de a büntetést két évre felfüggesztette, így a versenyző ott lehet az olimpián.

A tavaly decemberi, szczecini rövid pályás Európa-bajnokság bankettjén versenyzőtársát, Gyurta Gergőt megütött sportolót 500 ezer forint büntetéssel sújtották, nyakatekertebben és hivatalosan szólva a külföldi edzőtáborok költségmentességében megnyilvánuló kedvezmény megvonását írták elő vele szemben. Szabó Tünde főtitkár szerint nevelő célzatú döntés született; ami rá is fér Verrasztóra, mert egyik kollégánk állítása szerint a „Találkozunk még” felütéssel búcsúzott tőle, majd még egy szót mondott, ami kizárná e találkozás barátságos jellegét.

A sportemberekből álló, az olimpiára készülő úszó iránt annak minden rendbontása dacára empátiával viseltető fegyelmi tanács állásfoglalása szerint Verrasztó feszült idegállapotban, pontosan meg nem határozható okból – a nem cáfolt szóbeszéd szerint féltékenységből – ütött, ezzel sportemberhez méltatlan magatartást tanúsított, emellett viselkedésével a MÚSZ érdekeit is megsértette.

Súlyosbító körülményként vették számításba Verrasztó korábbi, kifogásolható magatartását, enyhítő érvként megbánását, továbbá azt, hogy elismerte felelősségét, együttműködött a grémiummal, és elnézést kért. A büntetés így csak a tavalyi rövid pályás Eb aranyérmesének az anyagi helyzetét roppantja meg – már amennyiben ő fizet –, pályafutását azonban nem, érdeklődésünkre Szabó Tünde főtitkár ezért is minősítette az ítéletet preventív jellegűnek, nevelő célzatúnak.

Verasztó Dávid a határozathozatal ismertetése után kijelentette, nem kíván semmit sem mondani, és testvére, Evelyn kíséretében távozott. Ezt megelőzően azonban még az egész ügyet kirobbantó Blikk riportere megkísérelt feltenni neki egy kérdést, ám a kolléga szerint Verrasztó csupán annyit felelt, „Találkozunk még”, illetve rövid szünet után nem igazán hízelgő módon minősítette is az újságírót.

Nem túl elegáns búcsú, bár a mai közállapotoktól nem is teljesen idegen. Bár közvetlenül a fegyelmi vétséget követő büntetés tudomásul vétele és az őszinte megbánás tanúsítása után kétségkívül egyedi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 19:54, szombat | Sport

Ez igazi rally lesz!

Idén 2024-ben a Diósgyőr ralin P14-es kategóriában állsz rajthoz Velezdi Eszter navigátoroddal.

2024. Május 25. 19:51, szombat | Sport

Egy dobogós Diósgyőr ralis eredménynek örülnénk!

Beszélgetés Kronome Ákos autóversenyzővel, nagy megmérettetés előtt.

2024. Május 25. 08:12, szombat | Sport

Férfi kézilabda NB I - Előnyben a címvédő Veszprém a döntőben

A címvédő Veszprém házigazdaként 35-28-ra legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, péntek esti mérkőzésén.

2024. Május 24. 23:28, péntek | Sport

Versenyzői rutinja a Top15-be repítette Gender Tamás Juniort!

Gender Tamás Junior a WSK - Open Series International Circuit La Conca - OKJ kategóriában 2024.05.07-11. között versenyzett.