Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés
művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein
belül.

Balogh Eszter üvegfestő és ólmozott üvegablak készítő már 25 éve készíti alkotásait, melyeket a SopronFest keretein belül megrendezett kiállításon bárki megtekinthet a Papréti Ortodox Zsinagógában. Ez a különleges kiállítás a fesztivál minden napján látogatható, melyen a művész személyes tárlatvezetést és gyermekprogramokat is tart.

A pénteki zenés fényfestéssel megkoronázott megnyitón dr. Farkas Ciprián polgármester is részt vett, aki hangsúlyozta, hogy ennek a kihalófélben lévő kézműves szakmának bemutatásával nem csak a művészeti ágat népszerűsítik, de magyar hagyományainkat is tovább őrizzük.

A városban számos másik ART-program várja az érdeklődőket. A SopronFest ideje alatt közel harminc időszakos, illetve állandó kiállításon vehetnék részt a művészet szerelmesei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.

2024. Június 06. 13:50, csütörtök | Helyi

Maradjon lendületben Sopron!

Megépült az M85, megújult a Lőver uszoda, a Lenck-villa, a piac, számos bölcsőde, óvoda és iskola. És még megannyi fejlesztés valósult meg Sopronban, és remélhetőleg ez a munka tovább folytatódik a jövőben is.

2024. Május 30. 13:46, csütörtök | Helyi

Közösen sikerült Sopront még zöldebbé tenni

A folyamatos fejlesztések nem csak felújított utakat és épületeket jelent, városunk zöldterületei is állandóan szépülnek és bővülnek. Az utóbbi időben átadásra került megannyi park és tér, illetve séta- és kerékpárút.

2024. Május 27. 15:26, hétfő | Helyi

A gyermek a jövő

A soproni városvezetés egyik legfontosabb célja, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülményeket között nevelkedjenek. Ezért az elmúlt években új bölcsődék épültek, valamint óvodák és iskolák újultak meg.