Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 22. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mégsincs kapcsolat a hold fázisának változása és a hangulatunk között?

Mégsincs kapcsolat a hold fázisának változása és a hangulatunk között?

A közhiedelemmel ellentétben nincs kapcsolat a hold fázisának változása és a pszichológiai problémák előfordulása között - ezt állítják kanadai kutatók. A tanulmány következtetései ellentétben állnak azzal, amit a nővérek 80, az orvosok 64 százaléka hisz, miszerint a hold ciklusának változása hatással van a betegek mentális egészségére - írja a upi.com.

A Laval Egyetem pszichológiai karának munkatársai 771 olyan pácienst vizsgáltak meg, akik megmagyarázhatatlan, vagyis orvosilag nem indokolt mellkasi fájdalomra panaszkodtak.

A pszichológiai értékelés felfedte, hogy a páciensek jó része pánikrohamban, szorongásban és hangulatváltozásban szenved és sokszor van öngyilkossági gondolata.

A Holdnaptár segítségével a kutatók meghatározták a hold akkori állását, amikor a páciensek a sürgősségire kerültek. Az elemzés pedig nem talált kapcsolatot a Hold négy különböző állása és a pszichológiai problémák, hangulatváltozások előfordulása között.

Egyetlen kivételt találtak. A szorongásos zavarok 32 százalékkal ritkábban fordultak elő a Fogyó Hold szakaszában. A Telihold és az Újhold közötti időszakban azonban nem találtak semmilyen hatást a pszichológiai problémák előfordulására vonatkozóan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár