Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Október 03. 13:32, csütörtök | Helyi

Megtartották az új ciklus első közgyűlését

Megtartották az új ciklus első közgyűlését

A június 9-i választásokat követően októberben sor került az új soproni közgyűlés első ülésére. Megválasztották a bizottságok, részönkormányzatok tagjait, valamint a tisztségviselők, képviselők is letették esküjüket.

A június 9-i önkormányzati választáson dr. Farkas Ciprián polgármester magabiztos győzelmet aratott, a Fidesz-KDNP képviselői pedig mind a 12 választókörzetben elnyerték a soproni polgárok bizalmát. A kompenzációs listáról további öt ellenzéki képviselő jutott be a testületbe.

Az ünnepi alakuló közgyűlés az újraválasztott polgármester eskütételével kezdődött. Ezt követően dr. Farkas Ciprián polgármester a beszédében kiemelte:„A soproni polgárok bizalmából lehetünk ma itt, hiszen június 9-én – magas részvétel mellett – egyértelmű és felelősségteljes döntést hoztak a város jövőjéről. Ezúton is köszönjük minden választópolgárnak, aki élt demokratikus jogával, és részt vett az önkormányzati választáson. Nagy megtiszteltetés, hogy immár újraválasztott polgármesterként dolgozhatok tovább Sopronért, ami nekünk, lokálpatriótáknak nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb város is Magyarországon.”

A polgármester felidézte, hogy nehéz öt év van mindannyiunk mögött, a soproniak szorgalmának és a magyar kormány támogatásának köszönhetően azonban rengeteg fejlesztést sikerült megvalósítani.

„A következő öt esztendőben azon fogunk dolgozni, hogy a helyi gazdaságot és a turizmust erősebbé, a közlekedést pedig még korszerűbbé és biztonságosabbá tegyük a soproniak számára. Mi egy olyan várost és egy olyan közösséget szeretnénk tovább építeni, ahol jó élni, ahol jó családot alapítani és gyermeket nevelni. Ennek feltételeit kell biztosítania minden egyes fejlesztésnek."- jelentette ki dr. Farkas Ciprián, aki elhivatott munkát kívánt minden képviselőnek.

A polgármesteri eskütétel után az önkormányzati képviselők esküjére, majd az alpolgármesterek megválasztására is sor került Dr. Simon István és Dr. Csiszár Szabolcs személyében.

A polgármester és az alpolgármesterek mellett a Fidesz-KDNP színeiben mandátumot szerző képviselők: Tóth Éva, Péli Nikoletta, Pongráczné Várnai Mária, Juhász Adrienn, Filep Márk, Dóra György, Magas Ádám, Abdai Zsolt, Mágel Ágost és Stöckert Tamás is letették esküjüket.

A kompenzációs listáról öt ellenzéki képviselő szerzett mandátumot, és tette le esküjét az alakuló közgyűlésen: Jakál Adrienn (Párbeszéd-Demokratikus Koalíció), Horváth Gábor (Mi Hazánk), Holpár Csaba (MKKP), Kónyi-Kiss Gáborné (Momentum), Németh Imre (Momentum).

Az alakuló közgyűlésen a bizottsági, a településrészi önkormányzatok tagjait és elnökeit is megválasztották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 13:02, csütörtök | Helyi

Ősszel is virágos Sopron

Befejeződött az őszi virágosítás Sopron közterein és parkjaiban, hogy az őszi-téli hónapokban is egy kis színt hozzanak a város életébe.

2024. Október 16. 10:16, szerda | Helyi

Már keresik Sopron idei karácsonyfáját

A város karácsonyfáját minden évben a Sopron és környékén élő magánszemélyek ajánlják fel, mely idén sem lesz másképp.

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 17. 10:59, kedd | Helyi

Színes programokkal vár mindenkit a Soproni Szüreti Napok

Idén ősszel is megrendezik városunk egyik legkedveltebb szabadtéri rendezvényét, a Szüreti Napokat. Koncertekkel, családi programokkal, soproni borokkal és mindenféle ínyencséggel várnak mindenkit az Erzsébet-kertben.