Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2023. December 01. 15:07, péntek | Helyi

Megújult a Rendelőintézet

Megújult a Rendelőintézet

Ma délelőtt átadták a felújított Lenkey utcai rendelőintézetet.

A kormány támogatásával sikerült a külső homlokzatot, a közforgalmi tereket, az egészségház energetikai rendszerét, valamint a liftet korszerűsíteni.

Az átadáson jelen volt Dr. Barcza Attila, Sopron és térsége országygyülési képviselő, Dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint számos önkormányzati képviselő.

A rendelőintézet felújítása a város egészségügyében mérföldkőnek számít. - mondta el - Barcza Attila.

Sopronban az elmúlt 10 évben annyi fejlesztés valósúlt meg, mint korábban száz év alatt, mintegy mintegy 350 milliárd forint értékben. Megépült az M85 autóút, új uszoda, parkolóház, Sopron határában megépült az új inkubátorház, a Szent Mihály templom és a Lenck-villa felújítása, az országban egyedülálló Rendészeti Integrált Központ, a Várkerület felújítása, a múzeumnegyed, 25 belvárosi épület homlokzat-felújítása, zöldterületek, parkok rendbetétele. Befejeződött és átadásra kész az Anger-réti bölcsőde, Sopron napján felavatják az új Hűségparkot, s tavasszal átadják az új piacot. - mondta el köszöntőjében Dr.Farkas Ciprián polgármester.

A város szigorú gazdálkodásának köszönhetően a közvilágítás fokozatosan újraindul, korszerűsítették a buszmenetrendet, amely .december 10-én lép életbe.

A munkálatokat a soproni székhelyű FÉSZ Zrt. végezte el.

Fotó/ tudósító: Kovács Tibor Cs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 07:22, vasárnap | Helyi

Ritka Betegségek Világnapja

A Ritka Betegségek Világnapja 2024. központi témája ismét az \"esélyegyenlőség, méltányosság\" A már tizenhetedik alkalommal megrendezett világnap, minden év februárjának utolsó napja, ami most ismét a ritka szökőnap.

2024. Február 16. 18:46, péntek | Helyi

Hamarosan befejeződik a piac felújítása Sopronban

A felújítást 2023 áprilisában kezdték el, amely 1,4 milliárd forintból valósul meg. A munkálatokkal jól haladnak, így a tervek szerint tavasztól már egy modern, felújított környezet várja az árusokat és a vásárlókat.

2024. Február 12. 16:07, hétfő | Helyi

Savanyú a Káposzta

A legkedveltebb téli “szezonzöldség" a "savanyú káposzta"

2024. Február 11. 08:22, vasárnap | Helyi

Téli teremlabdarúgó torna eredményhirdetés

Az utólsó mérkőzést a Soproni RISE és a Köztinik csapata játszotta, ahol a RISE 3-0 diadalmaskodott.❗ – a döntő utáni díjátadón részt vett dr.Farkas Ciprián polgármester és Dr.Csiszár Szabolcs alpolgármester is.