Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. December 01. 15:07, péntek | Helyi

Megújult a Rendelőintézet

Megújult a Rendelőintézet

Ma délelőtt átadták a felújított Lenkey utcai rendelőintézetet.

A kormány támogatásával sikerült a külső homlokzatot, a közforgalmi tereket, az egészségház energetikai rendszerét, valamint a liftet korszerűsíteni.

Az átadáson jelen volt Dr. Barcza Attila, Sopron és térsége országygyülési képviselő, Dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint számos önkormányzati képviselő.

A rendelőintézet felújítása a város egészségügyében mérföldkőnek számít. - mondta el - Barcza Attila.

Sopronban az elmúlt 10 évben annyi fejlesztés valósúlt meg, mint korábban száz év alatt, mintegy mintegy 350 milliárd forint értékben. Megépült az M85 autóút, új uszoda, parkolóház, Sopron határában megépült az új inkubátorház, a Szent Mihály templom és a Lenck-villa felújítása, az országban egyedülálló Rendészeti Integrált Központ, a Várkerület felújítása, a múzeumnegyed, 25 belvárosi épület homlokzat-felújítása, zöldterületek, parkok rendbetétele. Befejeződött és átadásra kész az Anger-réti bölcsőde, Sopron napján felavatják az új Hűségparkot, s tavasszal átadják az új piacot. - mondta el köszöntőjében Dr.Farkas Ciprián polgármester.

A város szigorú gazdálkodásának köszönhetően a közvilágítás fokozatosan újraindul, korszerűsítették a buszmenetrendet, amely .december 10-én lép életbe.

A munkálatokat a soproni székhelyű FÉSZ Zrt. végezte el.

Fotó/ tudósító: Kovács Tibor Cs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 11:43, hétfő | Helyi

Kimagaslóan teljesítettek a soproni diákok Leonban

Egy arany, egy-egy ezüst és egy bronzéremmel tért haza a soproni küldöttség a Nemzetközi Gyermek Játékokról, melyet idén a mexikói Leonban tartottak meg.

2024. Július 15. 15:45, hétfő | Helyi

Figyeljünk oda kánikula idején!

Nagy meleg esetén még fontosabb, hogy odafigyeljünk saját és a környezetünkben élők egészségére. Fogyasszunk elég vizet, kerüljük a tűző napot és a közlekedésben is legyünk körültekintőbbek.

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.