Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Február 17. 14:10, vasárnap | Belföld
Forrás: vezess.hu

Melyek a legmegbízhatóbb márkák?

Melyek a legmegbízhatóbb márkák?

Meglepetések a J.D. Power szokásos éves ügyfélfelmérésén


Évről évre csökken a panaszok száma, de még mindig nagy a szórás az egyes márkák között. Észak-amerikai statisztikák, általános érvényű következtetésekkel.
hirdetés

Sokat fejlődött a Chrysler-csoport RAM márkája. A többiek a fasorban sincsenek.

A J.D. Power két és fél évtizede méri az ipari szereplők, így az autógyártók termékeinek minőségét. Ehhez laboratóriumi vizsgálatok helyett a leghitelesebb forrásból merít, és a vásárlókat kérdezi tapasztalatairól. Az amerikai székhelyű piaci elemző óriás néhány éve Európában is elvégzi felméréseit, amelyek több tízezer felhasználó kritikus benyomásait összegzik.

A most közzétett adatok elméletileg kizárólag az Egyesült Államok piacán forgalmazott modellpaletták jellemzőit tükrözi, azaz azt mutatja meg, három évvel a gyártásukat (2010) követően mennyire készülnek szétesni vagy vannak egyben az autók. A globális autógyártás korában azonban igenis levonhatók belőle általános következtetések az egyes márkák gyártási minőségére, megbízhatóságára vonatkozóan, akkor is, ha egy európai körkép bizonyos részleteiben (részint a különböző modellstruktúra, részint a gyártás helyszíne, és nem kis hányadban az eltérő ügyfélelvárások és elfogultság miatt) más végeredményt adna.

A Lexus tarolt, az azonos konszernhez tartozó Toyota és Scion viszont rontott eredményein.

Általános jelleggel elmondható, hogy az egységnyi autóra jutó meghibásodások számát tekintve az iparág átlaga jelentős és folyamatos javulást mutat. Míg 2007-ben 216 hibajelenség jutott száz gépkocsira, 2009-ben ez a szám már csak 132, mostanra pedig 126-ra csökkent. Meglepő fejlődés, hogy most először a modellfrissítések jobb eredményt hoztak, mint a már kiforrottnak számító, eredeti kibocsátások: utóbbiak 133/100-as átlagával szemben a jelentős ráncfelvarráson átesett modellek csak 116 hibát produkáltak száz autónként.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Javuló német, romló japán autók
ADAC: a magyar autó a legmegbízhatóbb
Veri a Jaguar a japánokat
A 2010-es gyártású személygépkocsik és könnyű haszonjárművek jelenlegi teljesítményét felmérő vizsgálaton 32 márka 2010 típusa szerepelt. Érdemes esetenként összevetni a helyezést és a pontszámot: előfordul, hogy bár javult egy márka teljesítménye, hátrébb csúszott a rangsorban.

Vigyázat! Az alábbi táblázat a nyugalom megzavarására alkalmas adatokat tartalmaz!


J.D. Power
2013 Megbízhatósági tanulmány
(hiba/100 jármű)

2013 2012 (#)

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.