Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2011. December 07. 12:59, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Mélyen behatolt az ország légterébe

Mélyen behatolt az ország légterébe

A pilóta nélküli amerikai kisrepülőgép, amelynek lelövéséről vasárnap adott hírt az iráni média, mélyen behatolt Irán légterébe – közölte szerdán a teheráni rádió.

A közlés szerint az RQ-170 típusú drónt Kasmar város fölött észlelte az iráni légvédelem, mintegy 225 kilométernyire az afgán határtól. A vasárnapi bejelentés nem tért ki arra, mikor lőtték le a kisrepülőgépet.

Az amerikai hadsereg akkori tájékoztatása szerint a drón „lezuhant”, miután éveken át végzett felderítő repüléseket Irán fölött egy afganisztáni támaszpontról felszállva.

Szerdán Washingtonban bejelentették, hogy a szóban forgó repülőgépnek a betáplált programja szerint automatikusan vissza kellett volna térnie kiindulási pontjára, még akkor is, ha megszakadt vele a kapcsolat. Emiatt az amerikai fél valószínűbbnek tartja a meghibásodást, mint azt, hogy a drónt az iráni légvédelem lőtte le.

Az afganisztáni NATO-misszión belül azt feltételezik, hogy a teheráni közlés alighanem egy fegyverek nélkül felszállt felderítőgépre vonatkozik, amely a múlt hét végén tűnt el Nyugat-Afganisztán fölött. A misszió nem közölte az eltűnt gép típusát.

Címkék: dróntámadás, Irán, nato

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni

2022. Június 24. 16:24, péntek | Külföld

Leállhat a gázszállítás az Északi Áramlat-1 vezetéken

A német közüzemi hálózati felügyelet vezetője szerint előfordulhat, hogy Oroszország júliusban teljesen leállítja a Németországba irányuló földgázszállítást a két országot összekötő Északi Áramlat-1 vezetéken.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Külföld

Belgium szabályozza az elektromos rollerek használatát

Belgium szabályozást vezet be július elsejétől az elektromos rollerek használatára a balesetek számának csökkentése, valamint a rendezetlenül leparkolt eszközök okozta bosszúság elkerülése érdekében