Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2022. Április 21. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Mezőgazdasági munkák közben robbanótestek kerültek elő Tökölön

Mezőgazdasági munkák közben robbanótestek kerültek elő Tökölön

Mezőgazdasági munkák közben kerültek elő második világháborús robbanótestek Tökölön - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede a Facebook-oldalán szerdán.

Bejegyzésük szerint a Pest megyei településen egy 50 négyzetméteres ugarról csaknem 40 kilogrammnyi robbanóeszköz került elő a múlt héten. A kis területen szétszóródott, zömében szovjet gyártmányú robbanótestek fölött évtizedekig folytak ismétlődő földmunkálatok, de szerencsére egyik lövedék sem sérült meg - emelték ki.

A terület mentesítése után a robbanóeszközöket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították a katonák, hogy azokat később megsemmisítsék.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a világháborús eredetű robbanóeszközök sok évtized után sem veszíthetnek romboló erejükből, tehát rendkívül veszélyesek. "Bármilyen robbanóeszköznek vélt tárgy kerül elő, nem szabad megmozdítani, fizikai behatásnak kitenni, hanem azonnal értesítsék a rendőrséget" - közölte a honvédség.

Címkék: bomba, robbanótest, Tököl

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 12:32, hétfő | Belföld

Gulyás: a kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak

2022. Szeptember 26. 12:24, hétfő | Belföld

A hétvégén rendezik meg a 30. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon

A hétvégén rendezik meg a 30. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon (EMN), melynek során a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) mind a 19 megyében és Budapesten 61 helyszínen várja az érdeklődőket.

2022. Szeptember 26. 09:12, hétfő | Belföld

Ablaktisztítás közben zuhant ki egy nő a harmadik emeletről Siófokon

Siófokon, a Fokihegy városrészen, vasárnap délelőtt.

2022. Szeptember 26. 08:43, hétfő | Belföld

Illegális bevándorlás - Több mint 2200 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 2269 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.