Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2020. Március 09. 13:15, hétfő | Helyi
Forrás: Index.hu

Milliárdos károk az öt éve tartó osztrák határellenőrzés miatt

Milliárdos károk az öt éve tartó osztrák határellenőrzés miatt

Jelentősen lassítja a határfogalmat az, hogy már öt éve ismét határellenőrzést végeznek az osztrákok az osztrák–magyar határon....

Jelentősen lassítja a határfogalmat az, hogy már öt éve ismét határellenőrzést végeznek az osztrákok az osztrák–magyar határon, annak ellenére, hogy a Magyarország felől érkező illegális bevándorlók száma jelentősen megcsappant, írja az index.hu

Bár papíron az ismételt ellenőrzés ideiglenes, tavaly 1,5 milliárd forintból visszaépítették az osztrákok a korábban lebontott ellenőrző pontot az osztrákok. Pedig a Bundeskriminalamt adatai szerint 2018-ban összesen 1648 migráns érkezett Magyarország felől, miközben Olaszországból 5170, az olasz–osztrák határon ennek ellenére nincs ellenőrzés.

A lap szerint nagyon alacsony lehet az ellenőrzés hatékonysága, ugyanis a kisteherautókba csak bekukkantanak, a magyar és osztrák rendszámú személyautókat jellemzően átengedik, és inkább az ukrán, moldáv vagy román autókra utaznak. Közben a határellenőrzés, jelentőst kárt okoz, mivel megnehezíti az ingázók és a fuvarozók életét és ellentétes a schengeni egyezmény szellemével. A becslés szerint minden

PERC KÉSÉS AZ OSZTRÁK–MAGYAR HATÁRON NAPI LEGALÁBB 3,5 MILLIÓ FORINT KIESÉST OKOZ, A LAP ÚGY KALKULÁLJA, HOGY EZ ÉVES SZINTEN 6-10 MILLIÁRD FORINT KÁRT JELENTHET.

Az Európai Bizottság lehetőséget biztosít az ideiglenes ellenőrzésre, a G7 megkérdezte az EB-t, hogy mi értelme van az ellenőrzésnek az osztrák–magyar határon, de a Bizottság szerint a tagállamok felelőssége, hogy eldöntsék, hogy erre mikor és meddig van szükség.

Címkék: hataellenorzes, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 12:21, péntek | Helyi

FOGLALKOZÁSA: ÜZLETEMBER, BORÁSZ, TITKOS ÜGYNÖK, SZÉLHÁMOS

A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást azzal a soproni férfival szemben, aki a gyanú szerint összesen több mint 10 millió forintot csalt ki két nőtől, akikkel egyszerre tartott fenn szerelmi kapcsolatot.

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Május 08. 19:05, hétfő | Helyi

Megdöbbentő eset egy benzinkúton

Százezreket lopott a három benzinkúti dolgozó Sopronban.

2023. Április 21. 17:52, péntek | Helyi

Súlyos elektromos roller baleset Sopronban

A közösségi e-roller debütálásának első napján súlyos balesetett szenvedett egy 13 éves fiatal.