Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Október 05. 11:04, hétfő | Helyi

Mindent a kéznek…

Mindent a kéznek…

Tapintható festményekből nyílt kiállítás a Fehér bot napja alkalmából a Liszt-központban.

Festett, szövött és vegyes technikával készült képek láthatók és tapinthatók a Liszt-központ második emeleti előterében. A Tapintható festmények című tárlat Romanek Inka és Komondi Magdi műveiből nyújt válogatást, mindkét alkotót látássérült hozzátartozója inspirálta a különleges technikák elsajátítására.

A 27 alkotást bemutató tárlat október 11-ig, naponta 9-től 17 óráig díjmentesen látogatható. A rendhagyó kiállítást az október 15-i a látássérültek nemzetközi napja alkalmából rendezte meg a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének soproni csoportja és a Pro Kultúra.

Már hagyomány, hogy október első szombatján ünnepeljük Sopronban a Fehér bot napját. Ezzel egyrészt a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére igyekszünk felhívni a városban élők figyelmét, másrészt szeretnénk kifejezni hálánkat támogatóinknak. Idén köszönetképpen egy előadásra invitáltuk pártfogóinkat, a Nézőművészeti Kft. és a Kolibri Színház „Vakság” című közös produkcióját tekinthették meg a Liszt-központban. – mondta el Buczkó Judit, a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének soproni csoportjának képviselője.

A csoport jelenleg közel 80 tagot fog össze, céljuk, hogy segítséget nyújtsanak a városban élő vakok vagy gyengénlátók részére, illetve programokat, kirándulásokat, kreatív foglalkozásokat szervezzenek számukra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.