Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 17. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Mintegy 10-15 fokkal esnek vissza a maximumok

Mintegy 10-15 fokkal esnek vissza a maximumok

Az éjszaka érkező hőségzáró hidegfront hatására keddre mintegy 10-15 fokkal esnek vissza a maximumértékek - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a megerősödő, olykor viharossá fokozódó, északnyugatira forduló széllel egyre hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Az éjszaka még nem hozza meg a felfrissülést mindenhova, azonban kedden napközben már jóval "visszafogottabbak lesznek a csúcsértékek", és úgy néz ki, hogy pár napig marad a mérséklet idő.

Ugyanakkor megjegyezték: később ismét melegedés lesz, de még kérdéses, hogy visszatér-e a hőség.

A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos szombattól hétfő éjfélig rendelte el másodfokú intézkedését, a hőségriasztást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban azt közölte: hétfőn tetőzik a hőség. Várhatóan este viharos széllel, heves zivatarokkal érkezik a hidegfront.

Zivatarveszély miatt az ország nagy részén figyelmeztetések vannak érvényben. Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.