Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 12. 09:41, szerda | Belföld
Forrás: mti

Mocsok és ürülék miatt bezártak egy tofugyártó-üzemet - VIDEÓ

Mocsok és ürülék miatt bezártak egy tofugyártó-üzemet - VIDEÓ

Súlyos higiéniai, nyomonkövetési hiányosságokat és rágcsálóürüléket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy,

elsősorban külföldi piacra értékesítő budapesti tofu-előállító üzem ellenőrzésekor, ezért a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét.

A hivatal szerdai közleménye szerint a hatóság 962 kilogrammnyi jelöletlen, illetve dokumentáció hiányában nem nyomonkövethető terméket vont ki a forgalomból, de a cég által gyártott termékek visszahívását is elrendelte.

A közleményből kiderül, hogy a januári ellenőrzéskor az üzem területén a padozat erősen szennyezett, takarítatlan, néhol töredezett volt, helyenként pangó víz és rágcsálóürülék borította.

A feldolgozó helyiségben található gépek és berendezések (főzőüst, daráló, csomagológép, mosogatók), az élelmiszer-előállításhoz használt eszközök (rekeszek, préslemezek), valamint az alapanyagraktár padozata és oldalfalai is rendkívül szennyezettek voltak.

Az ellenőrzés során több helyiségben és az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező eszközökön is rágcsálóürüléket találtak az ellenőrök. A mennyezetről lecsöpögő kondenzvíz esetenként a csomagolatlan termékeket is szennyezte.

A súlyos higiéniai hiányosságokon túl az egység az előállított termékek nyomonkövethetőségét sem biztosította – tették hozzá.

Címkék: üzem, bezárás, Nébih, tofu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.