Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2011. December 19. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

MOL: az ExxonMobil a GKP-vel flörtöl - szárnyal a MOL papír

MOL: az ExxonMobil a GKP-vel flörtöl - szárnyal a MOL papír

A piaci hírek alapján az ExxonMobil vételi ajánlatot tett a Gulf Keystone Petroleumra 8 GBP-s áron.

A GKP pénteken 1,5 font körüli árfolyamon zárt a kereskedésben, ám a pletykák szerint a menedzsment még erre az ajánlatra sem bólintana.

A GKP a MOL kuridsztáni partnere az Akri-Bijeel és Shaikan blokkokban évek óta. A GKP az ősz folyamán finanszírozási problémákkal küzdött, felmerült, hogy egyes eszközeinek eladásából avagy tőkeemelésből finanszírozná magát. A mostani bejelentés is arra utal, hogy jelentős potenciállal rendelkezik a kurdisztáni kutatás, amelyet a vételárban is érvényesítenének. A MOL szempontjából javítja a projekt megítélését a mostani ajánlat, ráadásul az ExxonMobil érkezése jó időre rendezné a finanszírozási kérdéseket a projektben.A MOL és az ExxonMobil korábban már dolgozott együtt, Magyarországon nem konvencionális gázmezők kiaknázásán dolgoztak, de végül lezárták ezt a projektet – írták az Equilor elemzői. A hír rendesen megmozgatta a tőzsdén a MOL papírokat, több mint 7 százalékkal szárnyalt nyitás után nem sokkal.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Március 03. 08:55, vasárnap | Belföld

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek jó egészségügyi ellátást, az egészségügyi dolgozók pedig még nagyobb megbecsülést kapjanak, ezért az egészségügyre fordított kiadások összegét jelentősen növelte

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.