Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Április 03. 07:54, szerda | Sport
Forrás: MTI

MOL Magyar Kupa - Jovicic duplájával a Kisvárda az első elődöntős

MOL Magyar Kupa - Jovicic duplájával a Kisvárda az első elődöntős

A bajnokságban utolsó előtti helyen álló Kisvárda a bosnyák Aleksandar Jovicic két góljának is köszönhetően 3-2-re legyőzte házigazdaként a 12-szeres kupagyőztes MTK-t a labdarúgó MOL Magyar Kupa keddi negyeddöntőjében, ezzel elsőként bejutott a legjobb négy közé.

A várdai együttes fennállása során másodszor játszhat a kupasorozat elődöntőjében.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Kisvárda Master Good-MTK Budapest 3-2 (2-0)
-------------------------------------------
Kisvárda, v: Bogár
gólszerzők: Jovicic (8., 90.), Spasic (21.), illetve Bognár (59.), Hej (87.)
sárga lap: Makowski (23.), Cipetic (95.), illetve Kovács M. (95.)

Kisvárda:
--------
Petkovic - Cipetic, Jovicic, Lippai, Körmendi - Matic, Melnyik (Nikolov, 93.) - Filipovic (Navratil, 66.), Makowski (Ötvös , 75.), Spasic (Camaj, 67.) - Ilievski (Mesanovic, 75.)

MTK:
---
Rácz - Kocsis, Kádár, Nagy Zs. (Varju, a szünetben) - Hej, Kosznovszky (Stieber, 78.), Kata, Antonov (Kovács P., 61.) - Kovács M. (Jurina, 61.), Bognár - Németh

Az első félidőben többet volt a labda a vendégcsapatnál, amely azonban ezt a mezőnyfölényt nem tudta előnyre váltani. Sőt, alig több mint 20 perc után a Kisvárda már két góllal vezetett, miután előbb egy szöglet után Jovicic volt eredményes fejjel, majd Spasic talált be Ilievski remek előkészítése nyomán. A folytatásban változatlanul az MTK tűnt kezdeményezőbbnek, a 44. percben viszont majdnem háromgólosra nőtt a vendéglátók előnye, videobírós ellenőrzés után les miatt érvénytelenítették a hazaiak találatát. Közvetlenül a szünet előtt Németh Krisztiánnak sikerült volna szépítenie, ám kézzel ért a labdához a gól előtt, így ezt sem adta meg a játékvezető.

Fordulás után viszonylag hamar, alig negyedóra után összejött az a találat az MTK-nak, amellyel meccsben maradt: Bognár István volt eredményes, miután a szünetben csereként pályára lépő Varju harcolt meg a labdáért. A Kisvárda ebben a félidőben, különösen az egygólosra csökkent előnye birtokában, a labda és az állás megtartására törekedett, többet törődött a védekezéssel, valamint a játék tördelésével, miközben a vendégek elkeseredetten igyekeztek kiegyenlíteni. A fővárosiaknak a hajrában ez sikerült is, egy szöglet után a korábban a Kisvárdában is futballozó Hej rúgott nagy gólt a jobb felső sarokba. Ezzel viszont még nem volt vége a fordulatoknak, a 90. percben ugyanis egy előre ívelt labdát Jovicic fejelt be kiválóan a vendégek kapujába, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutás kérdését.

A további program:
szerdán játsszák:
Vasas FC (NB II)-Paksi FC 17.15
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 20.00
csütörtökön játsszák:
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Kecskeméti TE, Balmazújváros 20.45

Címkék: Magyar válogatott

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.