Városlista
2024. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2023. Május 03. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: mti

MTVA: kétmillióan követték a közmédia csatornáin Ferenc pápa apostoli útját

MTVA: kétmillióan követték a közmédia csatornáin Ferenc pápa apostoli útját

Kétmillióan követték a közmédia csatornáin Ferenc pápa apostoli útját - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája kedden az MTI-t.

A közmédia televízió- és rádiócsatornáin, valamint internetes felületein több millióan követték figyelemmel a Ferenc pápa háromnapos magyarországi látogatásához kapcsolódó műsorfolyamot. A közvetítés legnézettebb eseménye a budapesti Kossuth Lajos téren tartott szentmise volt, amelyet több százezer néző követett élőben. A Duna több alkalommal is piacvezető volt a pápai látogatás alatt - írták.

A társadalmi igazságosságot, a szegénység és az ökológiai válság elleni küzdelmet, az emberi jogok védelmét és a béke megteremtését is hirdette a katolikus egyházfő a hétvégén. A háromnapos budapesti látogatás üzeneteit a közmédia folyamatosan közvetítette. Minden nyilvános programot élőben sugárzott a Duna, az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió. A világ magyarságához a Duna World közvetítésével juthattak el Ferenc pápa gondolatai - közölték.

Mint ismertették, az elmúlt évek egyik legjelentősebb eseményével a közmédia műsorfolyama kétmillió nézőt ért el. Egy néző átlagosan több mint másfél órát látott valamelyik élő közvetítésből, a témához kapcsolódó dokumentumfilmből vagy filmből. A három nap legnézettebb eseménye a vasárnap délelőtti Kossuth téri szentmise volt, 255 ezres átlagos nézettséggel és 15,2 százalékos közönségaránnyal. A több mint 3 órás közvetítés alatt 665 ezren kapcsoltak a Dunára, a legnézettebb percekben 425 ezer embert értek el. A közvetítésen belül a több mint kétórás misét átlagosan 320 ezren követték.

A közmédia online platformjait is sokan felkeresték: a pápalátogatás élő internetes közvetítéseit a közmédia vallási tartalmait megjelenítő Bizony, Isten! YouTube-csatornája csaknem 80 ezer megtekintést számlált, a Médiaklikken 15 ezren követték a misét.

A pápai látogatás alatt a Duna több alkalommal is piacvezető volt az adott sávban. A vasárnap délelőtti közvetítés és a szombat délutáni ifjúsági találkozóról szóló beszámoló volt a legnépszerűbb a televíziós csatornák kínálatában. Az M1 pénteken a pápa érkezésével kapcsolatos beszámolók idején és a híradók alatt is több alkalommal vezette a nézettségi versenyt - közölték.

Az apostoli látogatás kiemelt figyelmet kapott a világsajtóban is: a legnagyobb nemzetközi orgánumok is beszámoltak a katolikus egyházfő magyarországi látogatásáról. A televíziós közvetítés élő jelét a közmédia ingyenesen biztosította az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) valamennyi tagjának. A szabad hozzáféréssel az élő közvetítések, felvételek a világ sok tájára eljutottak, átvette többi között a Reuters, az APTN és az AFP, a Vatikáni Televízión keresztül pedig a világ keresztény közösségéhez is elért a magyar közmédia közvetítése - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.

Kitértek arra is, hogy a pápalátogatás főbb eseményei újranézhetők a Médiaklikken, valamint a Bizony, Isten! YouTube-csatornán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:59, hétfő | Belföld

Hétfőn magas középhőmérséklet, és nagyon erős UV-sugárzás várható

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. öt vármegyére hétfő éjfélig a hőség miatt. Jelezték azt is: hétfőn az egész országban nagyon erős UV-B sugárzás várható, és néhol kialakulhatnak zivatarok is.

2024. Július 15. 07:58, hétfő | Belföld

Napos, meleg idő várható, néhol zivatarokkal

Jövő héten napos, meleg idő várható, néhol zivatarokkal, a hőség a hét elején tetőzik - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 15. 07:57, hétfő | Belföld

Mentőautó borult fel Budapesten

Mentőautó és személygépkocsi ütközött vasárnap délután Budapest XI. kerületében a Bocskai úton, a mentő a balesetben az oldalára borult - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI-vel.

2024. Július 14. 08:24, vasárnap | Belföld

Honvéd altiszteket avattak a Hősök terén