Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2021. Szeptember 01. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Műszaki hiba okozta a tejfölszennyeződést az Alföldi Tejnél

Műszaki hiba okozta a tejfölszennyeződést az Alföldi Tejnél

Műszaki hiba miatt szennyeződtek azok a tejfölök, amiket ki kellett vonni a forgalomból - közölte az Alföldi Tej Kft. kedden az MTI-vel.

Az elváltozásokat érzékszervi termékkóstolások során fedezték föl, a hatóságokat és a kereskedelmi partnereket haladéktalanul értesítették - olvasható a közleményben. Hozzátették, hogy a mikrobiológiai szennyeződés elszórtan jelentkezett, ám elővigyázatosságból minden tejfölt visszahívtak, amelyek augusztus 2. és augusztus 14. közötti gyártási idővel, szeptember 15-i és szeptember 28-i lejárattal kerültek forgalomba. Az intézkedés 15 márka különböző kiszerelésű változatait érinti.

A mikrobiológiai szennyeződés esetén a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható, és főzés nélkül gyomorpanaszokat okozhat. Az ilyen termékeket a gyártó a jogszabályi előírásoknak megfelelően megsemmisíti, és mindent megtesz annak érdekében, hogy többet ilyen hiba ne fordulhasson elő - írták.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn tájékoztatta az MTI-t a termékvisszahívásról az Alföldi Tej Kft.-re hivatkozva. A szennyezett termékek listája a felhívásukban olvasható.

Címkék: hiba, szennyezés, tejföl

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.