Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 29. 11:06, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

NAV: több a visszatérő mulasztás a nyugat-dunántúli régióban

NAV: több a visszatérő mulasztás a nyugat-dunántúli régióban

A korábbi években tapasztaltnál több visszatérő mulasztóra bukkantak az elmúlt időszakban a nyugat-dunántúli régió mindhárom megyéjében az adóellenőrök.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfői, a nyári ellenőrzés-sorozat félidejében kiadott tájékoztatójában közölte: a július 2-án indult országos akcióban a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, a forgalmazott árucikkek eredetét, a jövedéki termékek forgalmazását, a foglalkoztatás szabályszerűségét kiemelten vizsgálják az adóellenőrök és pénzügyőrök. Intenzívebb NAV-jelenlétre számíthatnak az üdülőterületeken, strandokon, nagyobb rendezvényeken, fesztiválokon.
A Zala megyei adóellenőrök az őstermelőket ellenőrizték. Célirányosan egy Balaton-parti főút mellett már évek óta értékesítő vállalkozót is górcső alá vettek, mivel nála már korábban is tártak fel mulasztást. Az adóellenőrök megállapították, hogy a vállalkozó ismét be nem jelentett foglalkoztatottakat alkalmazott.
Vas megyében az adóellenőrök az őrségi vásár árusait ellenőrizték. Az akció során a revizorpárost is meglepte, hogy másfél órán belül ugyanazon egyéni vállalkozó két különböző értékesítési pontján nem adtak számlát.
A NAV közlése szerint például 12 napos üzletbezárásra számíthat az a fagylaltozó, amely egy éven belül kétszer is lebukott nyugtaadás elmulasztása miatt. Azokat, akik nem adnak számlát, illetve nyugtát, vagy nem a helyes összeget tüntetik fel a vásárlást igazoló bizonylatokon, a NAV egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatja. Az ismételt mulasztás súlyosbító körülménynek számít, ezért az érintettek magasabb összegű mulasztási bírságra, illetve üzletbezárásra is számíthatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.