Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2024. Október 23. 12:58, szerda | Helyi

Navracsics Tibor: A soproni 1956 a Magyarországhoz való hűség egyik újkori szimbóluma

Navracsics Tibor: A soproni 1956 a Magyarországhoz való hűség egyik újkori szimbóluma

Sopronban koszorúzással és ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről a Széchenyi téren.

Október 23-án a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményére emlékezünk, az 1956-ban kitört forradalomra és szabadságharcra. Ebből az alkalomból rendezett megemlékezést városunk a Széchenyi téren, ahol dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondott ünnepi beszédet.

„A soproni 1956 a nemzethez való hűség forradalma is volt. A soproniak hűsége Magyarországhoz olyan színfoltja a magyar történelemnek, amely mind a mai napig erőt adhat nekünk, hiszen Sopron segítette a magyar 1956-ot, és a soproni 1956 a Magyarországhoz való hűség egyik újkori szimbóluma is lett. Emlékezünk a hazáért való önfeláldozásra és arra, hogy haza függetlenségéért, a nemzet szabadságáért minden áldozatot megéri meghozni.” - hangsúlyozta a miniszter.

Az ünnepségen a Soproni Petőfi Színház művészei mellett a Pendelyes Táncegyüttes valamint a Honvéf Hagyományőrző Egyesület Soproni Városi Területi Szervezetei is közreműködtek, dr. Navracsics Tibor miniszter beszédét követően pedig a városvezetők, országgyűlési képviselők, önkormányzati képviselők és civilek helyezték el az emlékezés koszorúit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 13:38, hétfő | Helyi

Idén is lila lesz a Tűztorony

November 17. a koraszülöttek világnapja, melynek alkalmából idén is lila színben pompázik majd a Tűztorony.

2024. Október 17. 13:02, csütörtök | Helyi

Ősszel is virágos Sopron

Befejeződött az őszi virágosítás Sopron közterein és parkjaiban, hogy az őszi-téli hónapokban is egy kis színt hozzanak a város életébe.

2024. Október 16. 10:16, szerda | Helyi

Már keresik Sopron idei karácsonyfáját

A város karácsonyfáját minden évben a Sopron és környékén élő magánszemélyek ajánlják fel, mely idén sem lesz másképp.

2024. Október 03. 13:32, csütörtök | Helyi

Megtartották az új ciklus első közgyűlését

A június 9-i választásokat követően októberben sor került az új soproni közgyűlés első ülésére. Megválasztották a bizottságok, részönkormányzatok tagjait, valamint a tisztségviselők, képviselők is letették esküjüket.