Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2011. Október 02. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ne karambolozzon, megúszhatja a baleseti adót

Ne karambolozzon, megúszhatja a baleseti adót

A sok balesetet okozó autótulajdonosokat terheli a jövőben a baleseti adó. A dán mintára bevezetésre kerülő új teherből 27 milliárd forint bevételt remél a kormány 2012-ben.

A részletek egyelőre nem ismertek, csak annyit tudni, hogy a biztosítótársaságok fizetik majd, amelyek várhatóan továbbterhelik az adót az autótulajdonosokra.

- A díjtétel emelkedik aszerint, hogy hány és milyen erőteljes balesetet okozott valaki. Nem rejtjük véka alá, hogy ez azt jelenti, hogy a biztosítók megpróbálják majd áthárítani a biztosítottakra az adót. Védekezhetünk úgy, hogy nem okozunk balesetet - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 09:36, szerda | Belföld

Ferencz Orsolya: nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni

Nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni az űrhajós programokba - mondta az űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

2024. Május 29. 07:53, szerda | Belföld

Szijjártó Péter szerint minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása

Minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása, ennek során az elmúlt években folyamatosan nőtt a gazdaság technológiai színvonala, a kutatás-fejlesztés részesedése és a hozzáadott érték is

2024. Május 29. 07:49, szerda | Belföld

Több mint 170 ezerrel kevesebben szavazhatnak az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy 170 ezerrel kevesebben szerepelnek az önkormányzati választás névjegyzékében, mint öt évvel ezelőtt - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból.

2024. Május 29. 07:48, szerda | Belföld

Kisbéren járt Orbán Viktor

A Komárom-Esztergom vármegyei Kisbéren folytatódott Orbán Viktor miniszterelnök kampánykörútja hétfőn - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.