Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2011. Szeptember 27. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Negyvenezer népszámláló indul útnak

Negyvenezer népszámláló indul útnak

Kedd és péntek között országszerte negyvenezer számlálóbiztos lát munkához: a megbízottak háztartásonként egy borítékot kézbesítenek ki, de mód lesz a kérdőívek internetes kitöltésére is.

Mivel a népszámlálás anonim adatgyűjtésnek számít, a kitöltők neve nem számít – a megbízottak ezért minden címre csak egy borítékot visznek ki; ha többre is szükség lesz, azt a polgárok telefonon jelezhetik, hiszen a küldeményen szerepel majd a helyi számlálóbiztos neve, biztosi igazolványának száma, illetve telefonos elérhetősége. Október elseje ehetőség van arra is, hogy az adatközlők egy személyes találkozó során válaszoljanak a kérdésekre - mondta el a hirado.hu-nak nyilatkozva Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője. Az adatok érvényessége is október első napjára datálható – így az adott napra vonatkozó családi, képzési és állampolgári státuszt kell figyelembe venni.

Mint Virágh hozzátette, október és 16. között akár az interneten is ki lehet tölteni majd a kérdőívet, a lakáskérdőíven található azonosítókód alapján. A folyamat mintegy félórát vesz igénybe, és ha pontosan töltötték ki az íveket, a számlálóbiztos nem is keresi fel majd az adott háztartást; más esetben egyeztetni kell a kérdéssor kitöltéséről – ez pedig önbevallás, illetve a már említett személyes találkozó során is megtörténhet.

A 40 ezer számlálóbiztos egyénenként átlagosan 100-120 címet látogat meg, külterületeken pedig 50-70 helyszínre szállítja ki a borítékot. A KSH megbízottja névvel és sorszámmal ellátott igazolványt mutat fel - aki akarja, ezt összevetheti a bedobott borítékon szereplő névvel és sorszámmal, így bizalommal beengedheti a népszámlálót.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 14:18, hétfő | Belföld

Varga Mihály: Magyarország a zöld átállás egyik nyertese lehet

Magyarországnak megvannak a pénzügyi eszközei ahhoz, hogy a világgazdaság zöld átállásának egyik nyertese legyen

2023. December 04. 14:16, hétfő | Belföld

Európa legjobb vezető turisztikai fejlesztése díját nyerte el a Liget Budapest Projekt

Európa legjobb vezető turisztikai fejlesztése díját kapta meg az idén 10 éves Liget Budapest Projekt a rangos World Travel Award\'s díjátadóján

2023. December 04. 09:57, hétfő | Belföld

Diákhitel: marad a 7,99 százalékos kamat

GFM: jövőre is rendkívül kedvező feltételekkel lesz elérhető a szabad felhasználású diákhitel.