Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Szeptember 25. 12:26, péntek | Helyi

Nem csak télen van karácsony- informatikus hallgatónak jelentette meg verseskötetét a NYME-GAIN

Nem csak télen van karácsony- informatikus hallgatónak jelentette meg verseskötetét a NYME-GAIN

Németh Dzsenifer hallgatónak verseskötetet szeptember 23-án mutatták be.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karon működő Informatikai és Gazdasági Intézet a soproni és nyugat-magyarországi régió meghatározó oktatási szereplője informatikai területen. A gazdaságinformatikus szak 2002. évi elindulása óta számos szakembert adott a régiónak, akik a hazai informatikai szektor valamely területén tevékenykednek, a rendszergazdai szerepkörtől a programfejlesztőkön át a vállalatirányítási tanácsadókig.

A szak indulása óta a gazdaságinformatikus (GAIN) szakos hallgatóink kiváló tanulmányi eredményeit minden félévben egy, „GAIN legjobb hallgatója” díjjal ismerték el, amelyet évfolyamonként a legjobban teljesítő hallgató nyerhet el. Szeptember 22-én este egy családias hangulatú fogadást szerveztek a 2014/2015-ös tanév őszi illetve tavaszi félévében kiemelkedő gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben és mesterképzésben részvevő hallgatóink számára, amelyen Alpár Tibor, a Simonyi Kar dékánja mondott köszöntő beszédet.

"Örömmel ismerjük el tanulmányilag kiemelkedő hallgatóink teljesítményét, ugyanakkor büszkék vagyunk ugyanakkor arra is, hogy sokoldalú hallgatóink a szűkebb szakmai területen túl is megállják a helyüket. Az elmúlt évek alatt számos volt és jelenlegi hallgatónk bizonyította szakmai világon kívüli érdeklődését és rátermettségét a művészeti irányoktól az emberekkel való törődésen át az extrém sportokig" – mondta Dr. Bacsárdi László, az NymE SKK Informatikai és Gazdasági intézet intézetigazgatója. "Oktatásunk társadalmi felelősséggel is jár, ezt felismerve intézetünk egy felhívást tett közzé hallgatóink körében. Olyan – hangsúlyozottan nem szakmai – javaslatokat vártunk, amelyek jelenlegi gazdaságinformatikus hallgatóink álmát válthatják valóra, akár sokat hangoztatott vágyakról, akár idáig titkolt elképzelésekről van szó" – tette hozzá. A felhívásra érkezett hallgatói javaslatok közül az egyik álmot az intézet valóra váltotta.

Németh Dzsenifer 2015 őszén kezdte meg harmadik évét a gazdaságinformatikus alapszakunkon. Az informatikai tanulmányait kiemelkedően jó tanulmányi eredményekkel végzi, ugyanakkor a humán terület is közel áll hozzá. Világról alkotott képét már középiskolásként versekben fogalmazta meg, és különböző benyomásai, érzései és kalandjai egyetemista korában is versekben öltöttek formát. Az NymE SKK Informatikai és Gazdasági intézet örömmel támogatta a hallgató álmának megvalósulását, hogy versei „Mi vagyunk azok…” című kötetében lássanak napvilágot. Az ERFARET Kiadó által megjelentetett verseskötetet szeptember 23-án mutatták be. "Verseimben olyan, egy középiskolás illetve egyetemista számára fontos pillanatokat és élethelyzeteket jelenítettem meg, mint például a barátság, szerelem, útkeresés vagy beilleszkedés. Le se tudom szavakkal írni az érzést, mikor megtudtam a gazdaságinformatikus képzést gondozó intézet igazgatójától, hogy évfolyamtársaim javaslatára az egyetem meg fogja jelentetni a verseimet" – mondta Németh Dzsenifer, a verseskötet szerzője. "Szoftverfejlesztő szakirányon vagyok, ha végzek, akkor adatbázisokkal és adatelemzéssel szeretnék foglalkozni, de a versírást továbbra is folytatom."

A 68 verset tartalmazó kötet 2490 Ft-os áron vásárolható meg az ERFARET Kiadónál. A kötet nyomdai előkészítői munkálatait az Effix-Marketing Kft. munkatársai végezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.