Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2011. November 26. 07:12, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Nem mond csődöt az euró

Nem mond csődöt az euró

Az euró egészen biztosan nem fog csődöt mondani az Európai Bizottság pénzügyi biztosa szerint.

Olli Rehn az új olasz kormányfővel, Mario Montival tartott római megbeszéléseit követően kijelentette: az ilyen feltételezések minden alapot nélkülöznek.

Az igaz, hogy Európában egyértelműen bizalmi válság van – hangsúlyozta Rehn –, többek között azért, mert néhány ország jelentősen eladósodott. Aggodalomra adnak okot az európai állampapírpiacon tapasztalható feszültségek, s ha ez a helyzet sokáig fennáll, akkor hosszú távon hátrányosan fogja befolyásolni a gazdaságot.

Az olasz kormányfővel folytatott megbeszélései után az uniós biztos kiemelte: az olasz kormány jó úton halad az adósság csökkentését és a gazdasági növekedés beindítását illetően. Rehn szerint a súlyosan eladósodott Olaszország drámai kihívások előtt áll, de megvannak az eszközei a válság leküzdésére.

Monti a nap folyamán számolt be az olasz parlamentben az Angela Merkel német kancellárral és Nicolas Sarkozy francia elnökkel folytatott csütörtöki megbeszéléséről. Elmondta, a két vezető euróövezeti ország tudatában van annak, hogy Olaszország fizetésképtelensége az euróövezet végéhez vezet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 09:37, kedd | Külföld

Borrell: nincs megegyezés az újabb szankciókról

Nem született megegyezés az Oroszországgal szemben bevezetni tervezett hatodik, az olajszállítást is magában foglaló európai uniós szankciós csomagról, az intenzív tárgyalások folytatódnak

2022. Május 16. 14:07, hétfő | Külföld

Majdnem száz belgrádi iskolában volt bombariadó

Majdnem száz belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó hétfő reggel - közölte a szerbiai oktatási minisztérium.

2022. Május 16. 11:04, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 521,5 millió, a halálos áldozatoké 6,264 millió a világon

A világon 521 468 571 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 263 899 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai alapján.

2022. Május 16. 09:01, hétfő | Külföld

Fenntartja a maszkviselést a reptereken és a repülőjáratokon Olaszország

Olaszország repülőterein és az országból induló légi jártakon megmarad a maszkviselési kötelezettség egészen június 15-ig, annak ellenére, hogy az Európai Unió ezt hétfőtől eltörli