Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 09. 13:01, szombat | Helyi
Forrás: 444.hu , Facebook, svse.hu, fotók: svse.hu

Nem sokat ér a fedett lelátó és az alácsövezett pálya..

Nem sokat ér a fedett lelátó és az alácsövezett pálya..

400 milliót költöttek a soproni stadionra, az első közepes eső bebizonyította, hogy tök feleslegesen

Két fontosabb dolgot végeztek el a soproni stadionban az államtól kapott 400 millió forintból:

  • lett fedett lelátó, hogy a nézők akár esőben is kimenjenek a meccsre
  • alácsövezték a gyepet, hogy elvezesse a csapadékot, és bármilyen körülmények között játszani lehessen a pályán

Ehhez képest pénteken, amikor a másodosztályban játszó Sopron a Balmazújvárost fogadta, a következő történt:

  • a fedett tribün nem védte meg a nézőket az esőtől
  • a gyep vízben ázott, a játékosok lényegében az egyik kisebb tavacskából rúgták át a labdát egy másik pocsolyába

A Nemzeti Sport tudósítójának is feltűnt, hogy „az egész napos esőzés miatt nagyon rossz, már-már játékra alkalmatlan talajon játszottak a csapatok”.

De nemcsak a játékosok áztak el, a szurkolókat sem védte meg a vadonatúj tető az esőtől.

A szurkolók ki is akadtak. János például ezt kommentelte be a meccsről szóló poszt alá a klub Facebookján:

„A meccsel most igazából nem foglalkoznék, hisz a fiúk derekasan küzdöttek és helyenként jól is játszottak az irreális körülmények között. A körülmények viszont szót érdemelnek. Több száz vagy talán több ezer szurkolótársammal örültünk, hogy végre befedik a lelátót, hisz annyiszor bőrig áztunk az évek során. Örömüket fokozta, hogy a játékteret vízelvezető rendszerrel látják el, így esetleges nagy esőzés sem lehet akadálya a focimeccsnek. A mai nap viszont nagy csalódás számunkra. A játéktér jobban hasonlított egy medencére, mint egy focipályára a kis, kb 20 mm-es esőzés után, a lelátón meg a legfelső sorban is bőrig áztunk. Ezért kár volt több száz millió Ft-ot kifizetni. Hol vannak a felelősök?... A tervezők, a kivitelezők?... És vajon ki írta alá a teljesítési igazolást? Óriási baklövés!!!!”

Pistától pedig azt lehetett megtudni, hogy az egész tető teljesen felesleges:
„Ha régóta jársz meccsre tudhatod, hogy mindig szemből jön az eső, ezért már a lefedés előtt tudni lehetett, hogy semmi értelme.”

Zoltán is ezt erősíti meg:
„Mindig szemből esett az eső. Azt sem értettem, mért pont azt az oldalt fedik be. Nem vagyok mérnök, csak voltam pár meccsen.”

Imre szerint a talaj jobb volt, mielőtt hozzá sem nyúltak:
«Korábban a pálya talaja tökéletes volt, a tavalyi Vasas meccs előtt egy napig ömlött az eső. A pálya talaján nem is látszott, hogy volt eső, jó meccset játszottak akkor a csapatok. Persze volt, ahol ki volt kopva a fű, de azt más módon is lehetett volna orvosolni. Most láttuk, hogy milyen jó és "felesleges" munkát végeztek el a "szakemberek".»



Persze lehet, hogy a 2016-os esők már mások, mint a 2015-esek.
Ami igazán jó hír, hogy a soproni stadion fejlesztése nem állt meg itt, a 400 millió csak az első ütem volt, kapnak még 152 millió forint kormányzati támogatást új eredményjelzőre, a világítás bővítésére, mindenféle szobák kialakítására. „A beruházás végeztével a nemzetközi normáknak is megfelel majd a létesítmény” - mondta március elején Fodor Tamás, Sopron kormánypárti polgármestere.

Ebben a soproni stadionban játssza egyébként most a meccseit az elsőosztályú Haladás is, mert a szombathelyi csapat vadonatúj stadiont kap, a régit már bontják is. És a másodosztályú ellenfél Balmazújvárosnak is van mit tanulnia stadionépítésből, mert ott is új aréna várja a szurkolókat.
A 2013-ban indult stadionfejlesztési program keretében jelenleg 27 stadion építése és korszerűsítése zajlik országszerte.

A mérkőzés 2-1-es vendég sikerrel végződött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.