Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2011. December 08. 07:10, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu

Nem tudták elfoglalni Washingtont

Nem tudták elfoglalni Washingtont

Több tucat tüntetőt őrizetbe vett szerdán a rendőrség Washingtonban, miután az aktivisták több órán át akadályozták a forgalmat a belvárosi K Streeten.

A Fehér Háztól mindössze három sarokra húzódó K Streeten található számos lobbicsoport és politikakutató intézet főhadiszállása. Az utca központi kereszteződéseit a Wall Street-ellenes városfoglalók akciónapja alkalmából több százan szállták meg. A fővárosi rendőrség első becslései szerint közülük 50-70 tiltakozót a forgalom rendjének megzavarása miatt őrizetbe vettek.

Tüntetők vonultak a szerdán kongresszus épülete elé is. Közülük sokakat busszal szállítottak a fővárosba a Foglaljuk vissza a Capitoliumot! megmozdulás keretében, amelynek fő szervezője a szolgáltatóipari dolgozók szakszervezete volt.

Az amerikai fővárosban vasárnap éleződött ki a feszültség a városfoglalók és a rendőrség között, miután a tüntetők a sátraik mellett megpróbáltak fából egy téli főhadiszállásként is használható melegedőházat felépíteni a belvárosi McPherson téren. A rendőrség vasárnap 31 személyt őrizetbe vett a közterületen október 1. óta engedély nélkül sátorozók közül.

San Franciscóban a hatóságok szerdára virradóra 70 embert vettek őrizetbe amikor felszámolták a Justin Herman Plazán két hónappal ezelőtt létrehozott táborukat. A rendőrök kedden a New Orleans-i városháza előtt számolták fel a tüntetők október 6-án felállított sátortelepét.

Címkék: Fehér Ház, washington

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni

2022. Június 24. 16:24, péntek | Külföld

Leállhat a gázszállítás az Északi Áramlat-1 vezetéken

A német közüzemi hálózati felügyelet vezetője szerint előfordulhat, hogy Oroszország júliusban teljesen leállítja a Németországba irányuló földgázszállítást a két országot összekötő Északi Áramlat-1 vezetéken.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Külföld

Belgium szabályozza az elektromos rollerek használatát

Belgium szabályozást vezet be július elsejétől az elektromos rollerek használatára a balesetek számának csökkentése, valamint a rendezetlenül leparkolt eszközök okozta bosszúság elkerülése érdekében