Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2020. Március 10. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: mti

Német miniszter: Hónapokig tartó korlátozásokkal kell számolni

Német miniszter: Hónapokig tartó korlátozásokkal kell számolni

Nem csupán néhány hétig, hanem hónapokig tartó korlátozásokkal kell számolni az új koronavírus miatt, a járvány lefékezéséhez pedig minden egyes ember segítsége szükséges

- mondta Jens Spahn német szövetségi egészségügyi miniszter hétfőn Berlinben.

Kiemelte, hogy az egészségügyi rendszer működőképességének fenntartásához mindenképpen le kell lassítani a járványt, amihez mindenkinek hozzá kell járulni. A mindennapi életben ugyanúgy kell védekezni, mint influenzajárvány idején az influenzavírus ellen, és kerülni kell a nagyobb rendezvényeket.

Lothar Wieler, a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője hozzátette: az új koronavírus a lakosság 60-70 százalékát megfertőzheti, a kérdés csak az, hogy milyen ütemben.

Christian Droste, a berlini Charite egyetemi klinika vezető virológusa kiemelte: az évszakok váltakozása nem segít, nem lehet azzal számolni, hogy a nyári meleg megérkeztével lecseng a járvány.

Az RKI hétfő reggeli összesítése szerint 1112 embernél mutatták ki az új koronavírust. Előző este 902, egy héttel korábban 157 fertőzöttet tartottak számon.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 13:49, péntek | Külföld

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása - közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.

2023. Február 03. 06:31, péntek | Külföld

Putyin: ismét keresztes német tankok fenyegetik Oroszországot

Ismét \"keresztes\" német tankok fenyegetik Oroszországot - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a sztálingrádi győzelem 80. évfordulója alkalmából megrendezett volgográdi ünnepi koncerten.