Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2021. November 06. 14:58, szombat | PR
Forrás: (x)

Nincs fúród? Tedd a polcot ragasztással a falra!

Nincs fúród? Tedd a polcot ragasztással a falra!

Egy praktikus polcra sokszor van szükség, de le kell róla mondanunk, ha nincs megfelelő fúrónk és egyéb szerszám, amivel dolgozhatnánk.

Van azonban már olyan megoldás, aminek segítségével a polc ragasztással is a falra rögzíthető. Mutatjuk!

Ezer okból lehet szükségünk egy polcra a lakásban, sokszor azonban ez nem kivitelezhető, mert nincs megfelelő szerszám otthon, vagy bele sem merünk fogni. Olyan is előfordul, hogy az adott falfelületre nem lehet fúrni, mert albérlet, és a tulaj nem örül, vagy vezetékek lapulnak a falban, amit inkább nem fúrnánk meg. Ilyenkor lehet megoldás a polc ragasztás a falra. Amilyen furcsán hangzik, annyira egyszerű és praktikus. Összeszedtük, hogy mit kell róla tudni és hogyan érdemes kivitelezni.

Mivel történik a polc ragasztása a falra?

A ragasztás szóra mindenki folyékony ragasztókra gondol, amik ugyan lehetnek tartósak, hiszen például parketta szegőléceket is erősítenek így a falra, de a száradási idejük meglehetősen hosszú. Egy polcot pedig nem szívesen tartunk a helyén öt percig, vagy amíg valóban megköt a ragasztó.

A praktikus és pofonegyszerű megoldást a szupererős kétoldalas ragasztószalagok adják, amik azonnal kötnek, így nincs hosszas várakozási idő, és mivel nem folyékony ragasztóról van szó, az a veszély sincs, hogy nagy koszt hagyunk a munkával.

Mire figyelj, mikor polcot ragasztasz a falra?

Az első és legfontosabb, hogy ennek a módszernek azért vannak korlátai. Ne várjuk el, hogy egy kétoldalas ragasztó, legyen az bármilyen erős és hatékony, a falon fog tartani egy negyven kilós polcot húsz kiló könyvvel megpakolva. Nem csak apró képtartó polcok kerülhetnek ragasztással a falra, de maradjunk az észszerűség határain belül.

A másik nagyon fontos dolog a fal állapota. Mivel itt nem a falba helyezett csavarok tartják a polcot, hanem a vakolat maga, nagyon fontos, hogy csak ép és erős felületű vakolatra, vagy csempére ragasszunk polcot.

Hogyan kezdj a munkához?

A legfontosabb, hogy a ragasztandó felületeket alaposan tisztítsd és szárítsd meg, hogy a ragasztószalag megfelelő felületre tudjon kötni. A másik trükk, hogy a függőlegesen futó szalagok több súlyt bírnak, így maximálisan használd ki az olyan felületeket, ahová így fel tudod tenni a ragasztószalagot. A hátrésszel rendelkező polcok ezért ideálisak, mert ott több sorban tudjuk egymás mellé rakni a szalagot.

A ragasztásnál alaposan nyomd össze a két felületet és várj egy fél percet, amíg a ragasztókötés kialakul. Ragasztás után érdemes egy napot várni a terheléssel, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a kötés valóban megtörtént.

Címkék: polc, ragasztás

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 07. 14:07, szerda | PR

Védd a tetőtéri ablakodat árnyékolóval!

Az idei nyáron megdőlő hőségrekordok arra mutatnak, hogy hosszú távú megoldást kell keresni a lakások hűtésére.

2022. Szeptember 07. 14:02, szerda | PR

Irodabérlés a távmunka fényében

Az elmúlt évek járvány sújtotta időszaka a vártnál is hosszabbra nyúlt. Ez komoly hatást gyakorolt a munka világára is. Új megoldások kerültek bevezetésre és népszerű opció lett az otthoni munkavégzés.