Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2016. November 11. 11:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Nincs gáz! Több a gáz, mint tavaly ilyenkor

Nincs gáz! Több a gáz, mint tavaly ilyenkor

A gáztárolók 54 százalékban feltöltöttek, ami meghaladja a tavaly ilyenkori szintet, és elegendő a biztonságos téli gázellátásához

- mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken. Az államtitkár utalt arra: a többlet abból adódik, hogy megváltozott a jogszabály, nőtt a lakossági ellátást biztosító egyetemes szolgáltatók tárolási kötelezettsége.

A gázellátás biztonságához hozzájárul a hazai termelés is, miként az, hogy a korábbiaknál több csatornán érkezhet gáz Magyarországra: Ukrajnán kívül már Ausztriából és Szlovákiából is - mondta Aradszki András.

A törekvés az, hogy még több helyről érkezhessen gáz az országba, nagy reményeket fűznek az orosztól független, fekete-tengeri, dél-kelet-európai gázforráshoz hozzáférést biztosító román-bolgár-osztrák-magyar vezeték megépítéséhez, amelyet az Európai Unió is támogat - mondta az államtitkár. Ugyancsak hamarosan rendeződik reményei szerint a magyar-horvát interkonnektorok (gázvezetékek kapcsolódási pontjainak) rendszere, és az Európában megjelenő likvidgáz is elérhet Magyarországra 2019-2020-ra.

Címkék: fűtés, gáz, tározó

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 12:32, hétfő | Belföld

Gulyás: a kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak

2022. Szeptember 26. 12:24, hétfő | Belföld

A hétvégén rendezik meg a 30. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon

A hétvégén rendezik meg a 30. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon (EMN), melynek során a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) mind a 19 megyében és Budapesten 61 helyszínen várja az érdeklődőket.

2022. Szeptember 26. 09:12, hétfő | Belföld

Ablaktisztítás közben zuhant ki egy nő a harmadik emeletről Siófokon

Siófokon, a Fokihegy városrészen, vasárnap délelőtt.

2022. Szeptember 26. 08:43, hétfő | Belföld

Illegális bevándorlás - Több mint 2200 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 2269 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.