Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Október 17. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nincs magyar érintettje a portugáliai és spanyolországi erdőtüzeknek

Nincs magyar érintettje a portugáliai és spanyolországi erdőtüzeknek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) jelenlegi tudomása szerint nincs magyar érintettje a Portugáliában és Spanyolországban tomboló erdőtüzeknek - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

A KKM azt írta: megrendülve értesültek a Spanyolországot és Portugáliát ismételten sújtó, eddigi információk szerint csak az utóbbi országban harmincegy halálos áldozatot követelő tűzvészekről, amelyek súlyos károkat okoztak és több száz ember evakuálását tették szükségessé.

A konzuli szolgálat folyamatos kapcsolatban áll a hatóságokkal és a regisztrált magyar állampolgárokkal, jelenlegi tudomásuk szerint a katasztrófának nincs magyar érintettje.

A KKM őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt.

Portugáliában becslések szerint az év eleje óta már 216 ezer hektár növényzet vált a lángok martalékává. Északnyugat-Spanyolországban is erdőtüzek pusztítanak, a spanyol hatóságok eddig három halálos áldozatról adtak hírt.

A tüzeket az okozta, hogy a térségben hónapok óta súlyos szárazság van, és az évszakhoz képest magas hőmérsékleteket mérnek. A lángokat felerősítették és szétterjesztették a Brit-szigetek irányába tartó Ophelia hurrikán széllökései.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk