Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma 2023-ban 23. alkalommal hirdette meg az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását. Nyolc kategóriában pályázhattak a jelentkezők. Összesen negyven beküldött pályamű közül döntött a Bíráló Bizottság, hogy melyek azok a létesítmények, amik érdemesek az Építőipíri Nívódíj elnyerésére.


A soproni Múzeumnegyed műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a 2023. évi Építőipari Nívódíjat. A táblaavató ünnepségen a városvezetés nevében Dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta, hogy ez nívódíj is azt bizonyítja, hogy a soproni fejlesztések értéket teremtenek. Az új múzeumnegyed lehetőséget biztosít arra, hogy bemutassa Sopron gazdag kultúráját és történelmét, ami még vonzóbbá teszi városunkat a turisták számára.

A Múzeumnegyed egységesíti a három önálló épületet a Fabricius-házat, a Tábornok-házat és a Stornó-házat. A fejlesztés a Nemzeti Kastély és Várprogram keretében valósult meg.


„A feltárások, kivitelezés során előkerülő új szerkezeti és egyéb elemek beillesztése a felújítási programba példa értékű. A restaurálási munkák aprólékosan, szakszerűen kivitelezettek, igyekezve megtartani minden múltbeli szerkezeti elemet. A megvalósításban résztvevők együttműködése példaértékű volt.” – írja az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége a Múzeumnegyed felújításának részleteiről.


A múzeumnegyed mellett a Lővér uszoda szintén elnyerte a 2023. évi Építőipari Nívódíjat. A létesítmény sport- és szabadidős építmény kategóriában bizonyult kiemelkedőnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.

2024. Június 06. 13:50, csütörtök | Helyi

Maradjon lendületben Sopron!

Megépült az M85, megújult a Lőver uszoda, a Lenck-villa, a piac, számos bölcsőde, óvoda és iskola. És még megannyi fejlesztés valósult meg Sopronban, és remélhetőleg ez a munka tovább folytatódik a jövőben is.

2024. Május 30. 13:46, csütörtök | Helyi

Közösen sikerült Sopront még zöldebbé tenni

A folyamatos fejlesztések nem csak felújított utakat és épületeket jelent, városunk zöldterületei is állandóan szépülnek és bővülnek. Az utóbbi időben átadásra került megannyi park és tér, illetve séta- és kerékpárút.

2024. Május 27. 15:26, hétfő | Helyi

A gyermek a jövő

A soproni városvezetés egyik legfontosabb célja, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülményeket között nevelkedjenek. Ezért az elmúlt években új bölcsődék épültek, valamint óvodák és iskolák újultak meg.