Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. November 19. 17:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nők és gyermekek védelmében akciónap-sorozat kezdődik szombaton

Nők és gyermekek védelmében akciónap-sorozat kezdődik szombaton

Szombaton indul a 16 akciónap a nők elleni erőszak ellen elnevezésű kampány, amelyet a Néma tanúk felvonulás nyit meg - közölte a Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a december 10-ig, az emberi jogok világnapjáig tartó programsorozat idején az érdeklődők többi között képzéseken, olvasókörökön, kerekasztal-beszélgetéseken és szakmai konferenciákon vehetnek részt.

A kampány célja, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét a helyzet súlyosságára, buzdítsanak a szolidaritás kifejezésére az áldozatokkal, valamint emlékeztessék a döntéshozókat a felelősségükre - írták.

Hangsúlyozták, hogy az idei kampányban kiemelt figyelmet kap a gyerekek védelme is, mivel az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a gyerekek 36 százalékát érzelmileg, 23 százalékát fizikailag bántalmazzák, a lányok 18 százaléka pedig legalább egyszer szexuális erőszakot él át 18 éves kora előtt.

A 16 akciónapot minden évben november 25., a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja és december 10., az emberi jogok világnapja között szervezik meg.

Címkék: akciónap, gyerek,

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során