Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 20. 07:36, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Növeli humanitárius segítségét menekültügyben az ENSZ

Növeli humanitárius segítségét menekültügyben az ENSZ

Az ENSZ menekültügyi konferenciáján közös nyilatkozatot fogadtak el a humanitárius segítség növeléséről és jobb összehangolásáról.

Az ENSZ New York-i magas szintű menekültügyi nemzetközi konferenciáján hétfőn este közös nyilatkozatot fogadtak el a humanitárius segítség növeléséről és jobb összehangolásáról.

Ban Ki Mun, a leköszönő ENSZ-főtitkár "áttörésnek" minősítette a 193 ENSZ-tagállam képviselője által aláírt deklarációt, amely alapvetően általánosságokat fogalmaz meg a menekültek megsegítésének elveiről, de kevés konkrétumot tartalmaz, és a benne foglaltak nem is kötelező érvényűek.

Az egynapos csúcskonferencia újdonság volt annyiban, hogy történetében először a világszervezet most rendezett először ilyen témával foglalkozó konferenciát. Az elemzők azonban inkább a kedden a washingtoni Fehér Házban tartandó menekültügyi tanácskozástól várnak több konkrétumot. Annak a találkozónak Barack Obama elnök a házigazdája, ám csak néhány ország képviselőit hívták meg: Kanada, Svédország, Németország, Jordánia, Etiópia és Mexikó képviselője lesz jelen.

A menekültválság egyébként az ENSZ-közgyűlés kedden kezdődő ülésszakának szintén fontos témája, elsősorban a szíriai helyzettel összefüggésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).