Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2017. Július 19. 09:43, szerda | Bulvár
Forrás: mti

"Öngyilkos lett és megfulladt” egy biztonsági robot egy washingtoni bevásárlóközpontban

Beleborult az egyik nyilvános szökőkútba és "megfulladt" egy robot biztonsági őr a héten az egyik washingtoni bevásárló- és irodakomplexumban.

A hétfői esetről az épületben dolgozó Bilal Farooqi tett közzé fotót a Twitteren. A képen az látható, ahogy két férfi próbálja kimenteni a vízből a gépet.

"Repülő autókat ígértek, ehelyett itt vannak nekünk az öngyilkos robotok" - írta a férfi bejegyzésében.

Az érintett robot egy Knightscope K5, amelynek az a feladata, hogy járőrözzön a georgetowni Waterfront komplexumban. A Csillagok háborúja filmekből ismert R2D2-t idéző biztonsági robot nagyjából másfél méter magas és 136 kilogramm.

A rakéta alakú szerkezet pörög, forog és fütyül, miközben a bűnt üldözi az épület folyosóin. A K5-öket gyakran alkalmazzák bevásárlóközpontokban és irodákban szerte az Egyesült Államokban.

A hétfői esetről készített felvétel futótűzként terjedt az interneten.

Nem ez az első eset azonban, hogy egy Knightscope robot bajba kerül. Áprilisban egy részeg férfi döntött fel egyet a Szilícium-völgyben, egy évvel korábban pedig Kaliforniában egy robot lökött fel egy 16 hónapos gyereket és áthajtott rajta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:02, szombat | Bulvár

Egyszülős Központ: 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül a gyerekeit

Az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt az egyedülálló apák száma Magyarországon: a felmérések szerint 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül gyerekeit - közölte az Egyszülős Központ szombaton az MTI-vel.

2024. Június 08. 09:17, szombat | Bulvár

Virrasztás Tompos Kátya emlékére Budapesten

2024. Június 01. 08:15, szombat | Bulvár

Cápa a Balatonban? Egy Tiktot videó keltett riadalmat, volt, aki a nyaralását is lemondta

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében – írja a sonline.hu.

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Bulvár

Helikopter-emlékművet avattak Veszprém mellett