Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 02. 17:51, péntek | Külföld
Forrás: mti

Őrizetbe vettek Törökországban két görög katonát, akik állítólag áttévedtek a határon

Őrizetbe vettek Törökországban két görög katonát, akik állítólag áttévedtek a határon

A török katonaság csütörtök éjszaka a nyugat-törökországi Edirne tartományban elfogott két görög katonát, akik állításuk szerint áttévedtek a határon - jelentette pénteken a Dogan török hírügynökség.

Elmondásuk alapján a görög katonák - egy hadnagy és egy altiszt - a határ menti görög Kasztaniész falu külterületén teljesítettek járőrszolgálatot, az erős havazás következtében azonban eltévedtek és átléptek a határ túloldalára. A török katonák elfogták a két "határsértőt", és átadták őket az edirnei csendőrségnek.

A Milliyet című török napilap úgy tudja, hogy kihallgatásukat követően az ügyészség "kémkedés kísérletére" és "tiltott katonai övezet megsértésére" hivatkozva a görög katonák előzetes letartóztatását kérte a bíróságtól. A török hatóságok a gyanúsítottak telefonjait is lefoglalták.

Az NTV török hírtelevízió ugyanakkor arról számolt be, hogy a két ország külügyminisztériumai felvették egymással a kapcsolatot a görög katonák kiadatásának érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.