Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 19. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Országgyűlés: a Ház nem tiltotta le a beérkező leveleket

Országgyűlés: a Ház nem tiltotta le a beérkező leveleket

A Demokratikus Koalíció (DK) állításával szemben a parlament levelező rendszere - egyetlen cím kivételével - folyamatosan fogadja a beérkező e-maileket, azokat nem tiltotta le - közölte az Országgyűlés Sajtószolgálata az MTI-vel.

A sajtószolgálat arra reagálva, hogy a DK vasárnapi közleménye szerint az Országgyűlés Hivatala letiltotta azokat a leveleket, amelyeket a párt támogatói küldtek kormánypárti képviselőknek a választási regisztráció elleni tiltakozásul.
Az országgyűlési sajtószolgálat a történtekről azt mondta, hogy a levelező rendszer több ezer e-mailt fogadott egy adott címről, és ezek - a DK-közleménnyel ellentétben - nem a Demokratikus Koalíció aktivistáitól, hanem közvetlenül a párt szerveréről érkeztek a parlament levelezési rendszerébe, a kormánypárti képviselőknek címezve, ötvenes csoportokban.
"A beérkező e-mailekről nem tudjuk, hogy hány ember regisztrálta magát a DK szerverén, mivel a levelek fejlécében nem volt látható valós név" - írta a sajtószolgálat, majd közölte: tekintettel arra, hogy ez az akció lelassította nemcsak a kormánypárti, hanem az összes képviselő levelezését - megnehezítve ezzel munkavégzésüket -, az Országgyűlés informatikai rendszere az adott címről érkező e-mailek fogadását még időben beszüntette, megelőzve a levelezési rendszer megbénítását.
Az Országgyűlés Hivatala a DK állításával szemben a támogatók e-mailjeinek küldését nem tiltotta, nem tilthatta le, azok továbbra is megérkeznek. A rendszer és a működőképesség védelmében csak arról az e-mail címről nem fogadnak üzenetet, ahonnan tömegesen küldtek - spamnek minősülő - e-maileket - olvasható a tájékoztatásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során