Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2021. Szeptember 10. 12:13, péntek | PR

Ősszel aktuális az autó átvizsgálás

Ősszel aktuális az autó átvizsgálás

Még tart a meleg idő, de néhány héten belül már megkezdődnek az őszi, nyálkás reggelek. Legfőbb ideje az autó átvizsgálásról gondoskodni, mert a nem megfelelően karban tartott kocsi balesetveszélyes lehet.

A nyári szabadságolások során sokan keltünk útra a kocsival nyaralni. Alaposan ki is hajtottuk az autót, leterhelve a csomagokkal, a családdal és a családi kiskedvenccel is a csomagtartóban. Nem csoda, ha megérett a helyzet egy alapos autó átvizsgálásra, mielőtt átcsúszunk az őszbe. Néhány helyen kérhetsz ingyenes átvizsgálást is, de figyelj oda, hogy ezeket mindenképpen ellenőrizze a szerelő.

Fékrendszer
Az első és legfontosabb egy autó átvizsgálás során a fékrendszer ellenőriztetése. A szakemberek megvizsgálják a fékbetét állapotát, a fékmunkahengert és a fékrendszer többi részét. Ez segíthet feltárni olyan rejtett hibákat, amik a kocsi normál üzemmódjában még nem mutatkoznak meg, ezáltal előre megelőznek olyan balesetveszélyes helyzeteket, amik akár életveszélyesek is lehetnek.

Akkumulátor

Sok bosszúságot tud okozni a lemerült akkumulátor a reggeli induláskor. Előfordulhat, hogy hosszabb ideig nem használtuk a kocsit, mert többfelé nyaraltunk, vagy nem jártunk munkába a nyár során, így a kocsi kényszerpihenője alatt lecsökkent az akkumulátor töltöttségi szintje. Az autószerelő az autó átvizsgálása során beméri az akkumulátor töltöttségét és szükség esetén időben tud cserét javasolni.


Kerekek

A nedves utakon életveszélyes lehet kopott kerekekkel vezetni és az autó átvizsgálás ezt is pontosan felméri. Ilyenkor a szakemberek megmérik a barázdamélységet és a gumiabroncs nyomását. A kerekeket olyan szemmel is megnézik, hogy van-e rajtuk abnormális kopás, ami a futómű esetleges rendellenességeire utalhat. A jó abroncsokkal javul a kocsi úttartási képessége, ezáltal biztonságosabbá válik a vezetés.

Autóklíma

Az autóklíma ellenőrzését időnként el szokták felejteni, pedig ez ősszel is nagyon fontos. Az őszi pollenidőszak ugyanis veszélyes lehet a vezetőkre. Az allergiás reakciók a kellemetlen tüsszögés mellett csökkenthetik a vezetői készségeket és növelik a reakcióidőt. A tisztán tartott autóklíma kiszűri a polleneket a levegőből és tiszta, egészséges levegőt garantál az utastérben. Emellett megszűnteti a párásodást, ami szintén a balesetek megelőzéséhez járulhat hozzá az őszi-téli időszakban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 11:25, hétfő | PR

Az idei Marketing Summit elegánsan helyezte fel a szakmát a felső polcra

Az 31. Marketing Summit szervezői a postcovid kesergés helyett 21-re húztak meglehetősen impozáns pakliból lapokat. Úgy tűnik, ezúttal is a merészeket illeti a siker és szerencse...

2021. Szeptember 24. 15:39, péntek | PR

Különleges helyen, különleges létesítményt épít a Jánosik és Társai Kft. Tokajban.

A hegy lábánál, egy elhagyott andezit bányánál építik meg a Turisztikai Attrakció épületét.

2021. Szeptember 22. 08:46, szerda | PR

Mi tart ébren a legjobban? Koffein tabletta vagy kávé?

Tegyük kezünket a szívünkre, mi az első, ami eszünkbe jut, ha napközben hirtelen elfog bennünket a fáradtság? Többségünk ösztönösen egy koffein adaghoz nyúl.

2021. Szeptember 10. 11:55, péntek | PR

Inkubátorház, a kezdő lépések támogatója

Az inkubátor kifejezés elsősorban az egészségügyből lehet ismerős, ám a gazdaság világában is jelen van.