Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Július 23. 08:11, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Öt koncert a Szolnoki Szimfonikus Nyár programjában

Öt koncert a Szolnoki Szimfonikus Nyár programjában

Parti-túra címmel öt különleges zenei eseményből álló rendezvénysorozat várja a szabadtéri koncertek kedvelőit augusztusban Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

A zenekedvelők az utolsó nyári hónapban gazdag palettáról válogathatnak, hiszen filmzene, forró latin dallamok és Orff Carmina Buranája mellett a könnyedebb retró műfaj is hallható lesz szimfonikus zenekari hangzásban - mondta el Tibenszky Móni Lisa, a produkció kommunikációs vezetője az MTI-nek.
A fesztivál nyitányaként augusztus 3-án este Cinemagic címmel válogatás hangzik el ismert filmek népszerű zeneszámaiból. A produkció alatt óriás LED-falon a zenéhez illő filmrészleteket is láthatnak a nézők.
Augusztus 10-én latin hangulat várja a város közkedvelt terére kilátogatókat, a zenekaron kívül táncosok is gondoskodnak arról, hogy röpke kétórányi időre - legalább gondolatban - ellátogathasson a közönség Spanyolországba vagy a napsütötte Kubába.
A következő, augusztus 16-i zenés hétvégét a nosztalgia jegyében szervezték. Az est folyamán népszerű operettek, musical részletek, slágerek csendülnek fel a Szolnoki Szigligeti Színház színművészeinek előadásában zenekari kísérettel, a fiatal karmester, Hámori Máté vezényletével.
Augusztus 24-én Orff ismert alkotása, a Carmina Burana hangzik el, az est karmestere a japán Izaki Maszahiro lesz. A nyáresti Parti-Túra záró akkordjaként augusztus 30-án a Regionális Katonazenekari Fesztivál részesei lehetnek a koncertlátogatók. Ezúttal három karmester kezében lesz a pálca: Izaki Maszahiro, Válóczy Gyula és Molnár János fogja dirigálni a csaknem 200 tagú zenekart.
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar az elmúlt évben hagyományteremtő kezdeményezésként indította el a Parti-Túra - Szolnoki Szimfonikus Nyár elnevezésű fesztivált, amely nagy közönségsikert aratott a szolnoki és vidéki nézők körében egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.