Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2015. December 28. 15:55, hétfő | Helyi

Péntektől fizetős az M85!

Péntektől fizetős az M85!

Január elsejétől országos vagy megyei matricákkal használhatók csak az utak.

A Nemzeti Útdíjfejlesztési Szolgáltató Zrt. nem tervezte fizetőssé tenni az M85-ös gyorsforgalmi utat, de a fejlesztési miniszter rendelete alapján 2016. január 1-től mégis fizetni kell majd a Csorna és Győr közötti szakaszért – írja a nyugat.hu. Ezt a nyáron átadott utat, az M86-os csornai elkerülővel együtt, eddig fizetés nélkül lehetett használni.

Nyáron két részletben adták át a forgalomnak a Győr-Csorna M85-ös gyorsforgalmi utat és az M86 csornai elkerülőt. Ezeket az utakat 2015-ben fizetés nélkül használhattuk. Ennek azonban pénteken 0.00 órától vége! A Nemzeti Fejlesztési Miniszter rendelete értelmében ezek a szakaszok is felkerültek a fizetős útszakaszok listájára. Január elsejétől országos vagy megyei matricákkal használhatók csak az utak.

A 2016-os évre vonatkozó éves országos jogosultságot és a megyei matricákat január 1-jén nulla órától lehet megváltani, de annak nem kell sietnie, akinek idei országos éves vagy megyei e-matricája van, mert ezek jövő január 31-éig érvényesek.

Az e-matricákat meg lehet vásárolni az interneten az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, mobilról SMS-ben vagy applikációval, személyesen a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban, illetve a viszonteladóknál, például a benzinkutakon is.

Címkék: autóút, gyorsforgalmi, M85

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Május 26. 17:24, csütörtök | Helyi

Gulyás: péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett áron

Péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon rezsicsökkentett árú üzemanyagot - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél