Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 16. 17:53, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Pénzügyi jogok biztosa: haladéktalanul kezdődjenek meg a tárgyalások a devizahitelekről!

Pénzügyi jogok biztosa: haladéktalanul kezdődjenek meg a tárgyalások a devizahitelekről!

A pénzügyi jogok biztosa azt kezdeményezi, hogy kilenc nap múlva kezdődjenek meg a háromoldalú tárgyalások a kilakoltatással fenyegetett 170 ezer devizahiteles család problémájának megoldásáról. Ezt Doubravszky György nyilatkozta az MTI Hírcentrumnak szombaton a Kossuth téren tartott tüntetésen.

A Parlament elé Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke szervezett demonstrációt. A tüntetésre, amelyen az MTI Hírcentrum tudósítója szerint több mint ezren vettek részt, vidékről is érkeztek demonstrálók. Sokan nemzeti színű zászlót lengettek, néhányan transzparenst tartottak, amelyen a bankokat bírálták.
Doubravszky György megismételte: háromoldalú szakmai munkacsoport összehívását kezdeményezi a devizahitelesek gondjainak megoldására. Azt javasolja, hogy a kormány, a Magyar Bankszövetség és a civil érdekképviseleti szervezetek három-három szakértője haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat annak érdekében, hogy a felek mielőbb kölcsönös egyetértésen alapuló megállapodásra jussanak.
A biztos elsőként annak tisztázását javasolja, hogy devizahitel, vagy devizához között forinthitel sodorta kilátástalan helyzetbe az érintett adósokat.
Javasolja azt is, hogy a tárgyalások megkezdésével egy időben 45 nappal hosszabbítsák meg a március 1-jén hatályát vesztő - lakáshiteleseket, illetve a közműtartozást felhalmozókat érintő - kilakoltatási moratóriumot, s ez a határidő, a tárgyalások menetétől függően, közös szándékkal további 45 nappal hosszabbítható legyen.
A pénzügyi jogok biztosa a szombati tüntetésen úgy fogalmazott: a javaslatában, melyet meg is küldött a bankszövetségnek és a kormánynak, az szerepel, hogy két hét múlva, hétfőn üljenek asztalhoz, addig szavai szerint meg kell találni a minden fél által elfogadható szakembereket.
Hangsúlyozta: az érzelmeket félretéve, szakmai módon kell megvizsgálni a kérdést.
Reményei szerint őszre megtalálhatják a lehetséges megoldásokat. Hangsúlyozta: átfogó javaslat kell, mert szerinte az eddigi kormányzati megoldások, - amelyek bizonyos részproblémákat megoldottak - már nem elegendőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során