Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2012. December 08. 17:15, szombat | Belföld
Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Piros riasztás Baranyában, közlekedők figyelmébe ajánljuk!

Piros riasztás Baranyában, közlekedők figyelmébe ajánljuk!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2012. december 8-ára Baranya megye egész területére piros riasztást adott ki a várható hóátfúvások miatt. Mivel megyénkben az előrejelzés szerint 10-20 centiméteres friss hó várható, az alábbiakra hívjuk fel a közlekedők figyelmét:

A téliesre fordult időjárásra tekintettel megváltoztak az útviszonyok, a közlekedési körülmények. A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván, a megváltozott körülmények figyelmen kívül hagyása miatt több baleset is történt az elmúlt időszakban. A télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására! A rossz látási viszonyok közepette kiemelt figyelmet kell fordítani a járművek világító berendezéseinek működőképességére, azok használatára és megfelelő tisztítására, karbantartására! Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek!

A hosszabb útra indulók mindenképpen ellenőrizzék járművük világító-, és fékrendszerét, a gumiabroncsokat, akkumulátort, szélvédőmosó folyadékot és az ablaktörlők állapotát. Jó szolgálatot tehet az autóban kesztyűs jégkaparó, jégoldó spray és pokróc. Fontos, hogy a járművezetők folyamatosan tájékozódjanak a várható időjárásról és esetleg lapátot, hóláncot is tegyenek a járműbe.

Baranya megyében jelenleg az alábbi helyeken kötelező a hólánc használata:

- 2012. december 8-án 09.00 órától a 67-es számú főközlekedési út Antalszállás – Bőszénfa közötti szakasza,

- 2012. december 8-án 10.00 órától a 6-os számú főközlekedési út Mecseknádasd – Pécsvárad közötti szakasza.

A hólánc fel- és leszerelésére minden jelzőtáblával ellátott útszakasz előtt szerelési helyet jelöltek ki. Amennyiben a gépjármű hólánccal nem rendelkezik, a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőr nem engedheti a járművet közlekedni, ezért azt visszafordítja.

Amennyiben bajba kerülnek, segítségre szorulnak, bizalommal hívják a rendőrséget a 107 vagy 112 segélyhívó számok valamelyikén!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 13:46, péntek | Belföld

Magyar Közút: az erős szél miatt fakidőlések nehezíthetik hétvégén a közlekedést

A meteorológiai előrejelzések alapján már pénteken megerősödhet több térségben is szél, de szombaton gyakorlatilag az egész ország területén viharos, minimum 70 km/órás széllökésekre számíthatnak a közlekedők.

2023. Február 03. 10:26, péntek | Belföld

Holtan esett össze egy huszonéves fiatal az egyik óbudai edzőteremben

Spinning edzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe - írja az OMSZ.

2023. Február 03. 09:26, péntek | Belföld

A havazás után jön a szélvihar, akár 100 km/órás széllökésekkel

A Dunántúlon többfelé a 100 km/órát is meghaladhatja a legerősebb széllökések sebessége.

2023. Február 03. 08:33, péntek | Belföld

Erős széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Erős széllökések veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala vármegye területére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.