Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2012. December 08. 17:15, szombat | Belföld
Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Piros riasztás Baranyában, közlekedők figyelmébe ajánljuk!

Piros riasztás Baranyában, közlekedők figyelmébe ajánljuk!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2012. december 8-ára Baranya megye egész területére piros riasztást adott ki a várható hóátfúvások miatt. Mivel megyénkben az előrejelzés szerint 10-20 centiméteres friss hó várható, az alábbiakra hívjuk fel a közlekedők figyelmét:

A téliesre fordult időjárásra tekintettel megváltoztak az útviszonyok, a közlekedési körülmények. A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván, a megváltozott körülmények figyelmen kívül hagyása miatt több baleset is történt az elmúlt időszakban. A télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására! A rossz látási viszonyok közepette kiemelt figyelmet kell fordítani a járművek világító berendezéseinek működőképességére, azok használatára és megfelelő tisztítására, karbantartására! Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek!

A hosszabb útra indulók mindenképpen ellenőrizzék járművük világító-, és fékrendszerét, a gumiabroncsokat, akkumulátort, szélvédőmosó folyadékot és az ablaktörlők állapotát. Jó szolgálatot tehet az autóban kesztyűs jégkaparó, jégoldó spray és pokróc. Fontos, hogy a járművezetők folyamatosan tájékozódjanak a várható időjárásról és esetleg lapátot, hóláncot is tegyenek a járműbe.

Baranya megyében jelenleg az alábbi helyeken kötelező a hólánc használata:

- 2012. december 8-án 09.00 órától a 67-es számú főközlekedési út Antalszállás – Bőszénfa közötti szakasza,

- 2012. december 8-án 10.00 órától a 6-os számú főközlekedési út Mecseknádasd – Pécsvárad közötti szakasza.

A hólánc fel- és leszerelésére minden jelzőtáblával ellátott útszakasz előtt szerelési helyet jelöltek ki. Amennyiben a gépjármű hólánccal nem rendelkezik, a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőr nem engedheti a járművet közlekedni, ezért azt visszafordítja.

Amennyiben bajba kerülnek, segítségre szorulnak, bizalommal hívják a rendőrséget a 107 vagy 112 segélyhívó számok valamelyikén!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.