Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Március 26. 12:05, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Pörgetéssel csaltak ki pénzt

Pörgetéssel csaltak ki pénzt

Pörgetésnek hívják azt a csalási módszert, amivel két külföldi valutaváltás ürügyén több embert százezrekkel károsított meg a fővárosi Nyugati pályaudvar környékén, mielőtt a VI. kerületi rendőrök elfogták őket.

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésével gyanúsít két bolgár állampolgárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság. A két férfi februárban legalább két, márciusban egy embert károsított meg, összesen mintegy 800 ezer forinttal – közölte a rendőrség.

Módszerük az volt, hogy a hivatalosnál kedvezőbb árfolyamon ajánlották euró forintra váltását utcán megszólított embereknek. Egyikük először átadta a megállapodott összeget, majd visszakérte, hogy még egyszer átszámolja, mert valamennyi mégis hiányzott. A pénzköteget ekkor egy kisebb címleteket tartalmazó másik bankjegy-gurigára cserélte, majd elmenekült, mielőtt a sértett felocsúdott volna. Társa eközben biztosította, nehogy megzavarják őket. Az is előfordult, hogy az áldozat figyelmét segített elterelni azzal, hogy a tranzakció közben rájuk kiabált.

Az 56 és 60 éves bolgár állampolgárokat március 25-én fogták el a terézvárosi rendőrök. Összesen csaknem 900 ezer forintot, több mint 3000 eurót és 1000 dollárt foglaltak le tőlük. A két férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Címkék: csalás, csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.