Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Március 05. 12:02, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

Postaládákban robbantott petárdákat egy rábakecöli fiú

Postaládákban robbantott petárdákat egy rábakecöli fiú

Garázdaság miatt indult eljárás egy 17 éves fiatal ellen, aki még újév napján petárdázott Rábakecölön. Vádemelési javaslattal befejezte az ügy vizsgálatát a kapuvári rendőrség.

Rábakecölön szilveszterkor, illetve újév napján két lakóház postaládája rongálódott meg, mivel azokban valaki petárdát robbantott fel – kapta a bejelentést még január másodikán a Beledi Rendőrörs. A járőrök rövid időn belül beazonosították és elfogták a petárdázó fiatalt, akinél további 8 pirotechnikai eszközt is találtak, amiket lefoglaltak.

A 17 éves fiút a Kapuvári Rendőrkapitányságra előállították, majd a nyomozók garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalkorú elismerte a bűncselekmény elkövetését és kihallgatása során elmondta, hogy a tűzijátékot akarta megnézni a falu központjában és az odavezető úton dobálta el a petárdákat, amelyekből kettő egy-egy lakóház levelesládájába is jutott, így azokat ott robbantotta fel.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kapuvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a minap átadta az illetékes járási ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk