Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. November 27. 13:23, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Prevenciós tanácsok az ünnepi készülődéshez

Prevenciós tanácsok az ünnepi készülődéshez

Az év végi ünnepi forgatag kiváló lehetőséget kínál a bűnözőknek is, ezért még az ünnepi készülődés alatt sem szabad elfeledkezni néhány alapvető óvintézkedésről!

Advent időszakában az ünnepek közeledtével ismét benépesülnek a belvárosok utcái, nagyobb tömegre lehet számítani a különböző bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, valamint a pályaudvarok környékén. Az ünnepi forgatag kiváló lehetőséget kínál a bűnözőknek is, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbi tanácsokkal segíti az ünnepi készülődés zavartalanságát, a közelgő ünnepek meghittségét:

Vigyázat zsebesek!

  • Pénztárcánkat, iratainkat, telefonunkat a kabátunk belső zsebében tároljuk, de lehetőleg ne mindent egy helyen.
  • Fontos, hogy kézitáskánk mindig zárva legyen, a cipzáron kívül csattal is zárható táska, nehezíti a tolvajok dolgát.
  • Tömegben, zsúfolt helyeken szorítsuk karunk alá, érintetlenségét többször ellenőrizzük!
  • Vonattal történő utazásunk során le- és felszálláskor még inkább ügyeljünk értékeinkre!

A gépjármű nem értékmegőrző!

  • Ne hagyjunk értékeket „csábító” dolgokat autónkban (például táskák, kabátok, laptop)!
  • Lehetőség szerint a látható, forgalmas, lehetőleg kivilágított és őrzött parkolókat részesítsük előnyben.!
  • Járművünket minden esetben zárjuk be, amennyiben az rendelkezik riasztóval, indítás gátlóval, kormánybilinccsel vagy sebességváltó zárral, akkor használjuk is azokat!


3. Alkalmi lopások

  • Vásárlás közben pénztárcánkat, kézi táskánkat, ne tegyük a bevásárlókosárba, bevásárló kocsiba, vagy a nadrágunk hátsó zsebébe!
  • Csak annyi pénzt vigyünk magunkkal, amennyire aznap várhatóan szükségünk lesz!
  • Az ajándékok kiválasztásakor, ruhák felpróbálásakor is őrizzük meg éberségünket, a már megvásárolt termékeket, ajándékokat soha ne hagyjuk felügyelet nélkül!

4. On-line veszélyek

Bankkártyával történő fizetés esetén lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljunk, amelynél a fizetés valamely banki oldalon keresztül történik, így a kártyánk adatai biztonságos kapcsolaton keresztül jutnak el a bank központjába!
Az internetes csalások elkerülése érdekében kétkedve kezeljük az olyan eladókat, akik szolgáltatásával kapcsolatosan kevés értékelést jegyeztek be az ügyfelek, vagy amelyek a piaci árnál lényegesen alacsonyabb áron kínálják termékeiket!
Magánszemélytől történő vásárlás esetén soha ne utaljuk a vételárat, vagy annak egy részét előre. A személyes átvételt, vagy az utánvétel lehetőségét preferáljuk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.