Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 16. 14:07, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Prostitúcióra kényszerítette a feleségét egy budapesti férfi

Prostitúcióra kényszerítette a feleségét egy budapesti férfi

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki a saját feleségét zsákmányolta ki, arra kényszerítve a nőt, hogy prostituáltként dolgozzon, és így tartsa el őt.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte kedden az MTI-vel, hogy az 53 éves férfi 2006-ban házasodott össze a későbbi sértettel, aki már ekkor is prostitúciós tevékenységet folytatott. A férj munkahellyel, önálló jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetését a felesége szexuális szolgáltatásból származó jövedelemből fedezte.

Az ügyészség szerint házasságuk ideje alatt a férfi szállította a feleségét utcai prostitúcióra, napközben is többször ellenőrizte, és rendszeresen elvette az általa keresett pénzt.

A sértett többször is abba akarta hagyni a prostitúciós tevékenységet, azonban a vádlott - aki folyamatosan felélte a jövedelmet - ezt nem engedte, és esetenként fenyegetéssel és bántalmazással kényszerítette házastársát a folytatásra. Előfordult, hogy a sértett haját tépte, a lábát megvágta, de az is, hogy annyira megverte, hogy a nő dolgozni sem tudott. Emellett a férfi azzal is fenyegetőzött, hogy a nő - mástól származó - kiskorú gyermekét is bántani fogja - írták.

A sértett végül 2017-ben hagyott fel a prostitúciós tevékenységgel, és elköltözött a vádlottól, majd 2019-ben beadta a válókeresetet is.

A Fővárosi Főügyészség a férfit kizsákmányolás céljából, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja, és arra tett indítványt, hogy a Fővárosi Törvényszék ítélje a vádlottat fegyházra és pénzbüntetésre - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.