Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2020. Március 19. 12:33, csütörtök | PR

Rádiós vakuvezérlők és rendszervakuk profi fotózáshoz

Rádiós vakuvezérlők és rendszervakuk profi fotózáshoz

Ismerd meg a rádiós vakuvezérlők és rendszervakuk népszerű típusainak legfontosabb tulajdonságait, és gondoskodj a profi fotózási körülményekről!

Rádiós vakuvezérlők

Érdemes a Godox XPro és a Godox X2-T típusú rádiós kioldókról részletesebben beszélni. A két rádiós vakuvezérlő hasonló tudással rendelkezik. Mindkét verzió egyszerre képes csoportokra bontva kezelni a TTL és manuális vakukat, amely jelentős segítséget jelenthet a fotósok számára. A HSS gyorsszinkront is biztosítja a két eszköz, ezért a közöttük lévő különbségeket elsősorban a formájukban szükséges keresni.

A Godox XPro körülbelül 45 fokos szögben helyezkedik el a vakupapucsban. Nagyméretű kijelzője és felhasználóbarát vezérlése valóban kedvező feltételeket teremt a minőségi munkához.

Az X2-T már vízszintesen ül a vakupapucsban, ez pedig lényeges különbséget jelent az XPro 45 fokos kialakításához képest. Az X2-T saját vakupapuccsal is rendelkezik, amelynek köszönhetően lehetőség nyílik a távoli vakuk vezérlése mellett a kamerára is felszerelni egy villanót. Fontos megemlíteni a Bluetooth csatlakozási lehetőséget, amely még egyszerűbb használatot tesz lehetővé. Az okostelefonra készült applikáció segítségével gyorsan és hatékonyan szabályozható a kezelőfelület.

Rendszervakuk

Érdemes először a rendszervakuval kapcsolatban eldönteni, hogy AA méretű ceruzaelemmel és ceruza akkuval, vagy li-ion akkumulátorral működő típust szeretnél. A ceruzaelemes készülékekhez szinte bárhol vásárolhatsz AA méretű elemeket, viszont egy idő után zavaró lehet a sok elem cipelése. A li-ion akkumulátorokkal ellátott rendszervakuk egy feltöltéssel jelentősen többet képesek villanni, azonban mindig töltőre kell tenned őket, ha lemerültek. Célszerű a saját igényeidhez igazodni, és a számodra kényelmesebb megoldást választani. Ha megbízható, de kedvező ár-érték arányú típusok között szeretnél válogatni, tekintsd meg a Mikrosat kínálatában kapható rendszervakukat!

Rendszervakuk között a Godox V1 és Godox V860 II, illetve Godox TT65 típusokat célszerű kiemelni. Előbbi két típus akkumulátorral, utóbbi pedig AA méretű elemmel működik. Mindhárom eszköz TTL és HSS képes, továbbá vezérlő (Master) és vezérelt (Slave) vakuként is használhatók. Akár távoli vezérlésre is használhatod a fentebb említett rendszervakukat, ha éppen nincs lehetőséged rádiós vakuval dolgozni.

Ha kompaktabb és egyszerűbb megoldást keresel, érdemes a Godox V350 és Godox TT350 rendszervakukat is számításba venni. Kifejezetten mirrorless kamerákhoz fejlesztették őket, és ár-érték arányban kiváló választásnak bizonyulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.

2024. Június 18. 14:39, kedd | PR

K&H: óvatosan a bankkártyával a vakáció alatt is

4+1 ötlet, amely segít felhőtlenné tenni a nyári ejtőzést

2024. Június 06. 11:08, csütörtök | PR

Györök Fesztivál a Magyar Médiaválogatottal

Május 4-én Györök Fesztivált tartottak a Somogy vármegyei Szőlősgyörökön

2024. Június 04. 10:39, kedd | PR

K&H: mennyiből utaznak a magyar turisták?

összesen 327 ezer forintból nyaralunk idén